Pula je veliko kulturno središte Hrvatske; Vlada podržava brojne projekte u Istri

  • Slika /Vijesti/2024/Svibanj/4 svibnja/VRH_9111-01.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane Pietro Ciscutti Istarskog narodnog kazališta u Puli, a prisustvovao je i premijernoj izvedbi opere Nozze Istriane.

U pratnji predsjednika Vlade bila je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

U izjavi medijima, premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo što je danas u Puli povodom obnove Istarskog narodnog kazališta te premijerne izvedbe opere Nozze Istriane Antonija Smareglie.

„Došli smo podržati sve aktivnosti vezane za kulturu“, poručio je Plenković, naglasivši da su Pula i Istra veliko kulturno središte Hrvatske.

Spomenuo je obnovljeno Malo rimsko kazalište, kao i Arheološki muzej Istre u Puli, istaknuvši da taj grad i Istru obilježava i poznati Pulski filmski festival.

Premijer je podsjetio da je Vlada u Istri realizirala brojne projekte. Izdvojio je izgradnju druge cijevi tunela Učka, kao jednog od najvažnijih cestovnih infrastrukturnih projekata uopće.

Kazao je da je Vlada podržala i hrvatska brodogradilišta, među kojima i Uljanik, čiji će radnici sljedeći tjedan dobiti plaće.



Pisane vijesti