Plenković u Okučanima: Zahvaljujemo onima koji su najviše dali za hrvatsku slobodu

  • Slika /Vijesti/2024/Svibanj/1 svibnja/VRH_7636-01.jpeg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na središnjoj svečanosti obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, kazavši kako danas odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, vojnicima i policajcima koji su utkali svoje živote u hrvatsku slobodu i samostalnost.

„Zahvaljujemo njima, njihovim obiteljima, onima koji su najviše dali za hrvatsku slobodu“, poručio je.

Hrvatska vojska i policija oslobodile su tada privremeno okupirano područje zapadne Slavonije, podsjetio je premijer, i dodao kako je danas bilo lijepo vidjeti iznad spomenika Kristalne kocke vedrine, dva aviona Rafalea u sastavu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji su na poseban način komemorirali 29. obljetnicu Bljeska.

„Drago mi je da će, zahvaljujući odlukama naše Vlade u proteklom mandatu, hrvatsko zrakoplovstvo s 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafalea omogućiti Hrvatskoj jačanje svojih obrambenih sposobnosti, snagu odvraćanja kakvu nikada do sada nismo imali, i naravno, sigurnost hrvatskog neba, mora i kopna sljedećih 40-ak godina“, istaknuo je Plenković.

Premijer je čestitao i Međunarodni praznik rada svim radnicama i radnicima.

Zajedničkim naporima, u partnerstvu i dijalogu sa sindikatima, u proteklim godinama smo stvarali preduvjete za rast plaća, bilo da je riječ o privatnom sektoru, javnom sektoru ili državnoj službi, kazao je.

Dodao je kako su nalazili rješenja da bi pomogli najranjivijima u hrvatskom društvu u vremenu isprepletenih kriza, te će i dalje ulagati maksimalne napore za podizanje ekonomskog i socijalnog standarda hrvatskih ljudi u godinama koje su pred nama.



 

Pisane vijesti