Vlada i Grad Zagreb dogovorili zajedničke aktivnosti na sanaciji posljedica razornog potresa

Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dogovorili su danas tri točke zajedničke aktivnosti Vlade i Grada u sanaciji posljedica potresa. Prva je nastavak rada na sigurnosti i raščišćavanju stradalih objekata, druga formiranje zajedničke skupine koja će izraditi poseban zakon koji bi regulirao situaciju nakon potresa, a treća su izvori financiranja za sanaciju šteta.  
30.03.2020.
Vlada će ekonomske mjere usklađivati s potrebama gospodarstva, novi paket mjera idući tjedan Premijer Plenković upozorio je danas da će prema svim procjenama razmjeri krize uzrokovane pandemijom koronavirusa biti veći od onih iz 2008. godine. "To je nešto s čime se moramo suočiti. Učinimo zajedničke napore da taj period prebrodimo solidarno, jedinstveni koliko je to moguće, te da osiguramo opstanak svih nas i našeg gospodarstva", poručio je i dodao da će Vlada iskoristiti sve moguće načine kako bi osigurala sredstva i likvidnost za proračun, plaće, mirovine te za funkcioniranje zdravstvenog i sigurnosnog sustava. 27.03.2020.
Hrvatska nabavila 12,5 tona medicinske opreme iz KineDanas je u Zagreb iz Šangaja sletio zrakoplov tvrtke China Eastern Airlines kojim je stiglo 12,5 tona medicinske opreme potrebne za borbu protiv virusa COVID-19. 29.03.2020.

Događanja

O Vladi