Vlada sa županima o borbi protiv COVID-19, pripremama za ulazak u Schengen i europodručje te provedbi NPOO

Premijer Andrej Plenković poručio je danas na sastanku sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Zajednice općina da je petogodišnja praksa takvih sastanaka stvorila sinergiju i povjerenje te intenzivan zajednički rad. Sada se, dodao je, nalazimo u fazi političke stabilnosti, a Vlada, župani, gradonačelnici i načelnici zajedno će raditi u sljedeće tri godine na boljitku u svim mogućim aspektima života građana. 
15.10.2021.
Nakon uspješnog nošenja s najvećom krizom, nećemo dopustiti pad životnog standarda građanaPremijer Plenković poručio je danas, nakon sastanka sa županima, da smanjenje broj županija nije tema.  "Smatram da su one dobra među-razina upravljanja u Hrvatskoj, one imaju svoju povijesnu, geografsku, ekonomsku funkciju i mislim da je to korisno u ukupnom funkcioniranju države", kazao je. 15.10.2021.
Plenković: Ograničit ćemo cijenu motornog benzina na 11 kuna i 10 lipa, a dizelskoga goriva na 11 kunaPremijer Andrej Plenković najavio je da će Vlada danas uredbom ograničiti maloprodajnu cijenu benzina na 11,10, a dizela na 11 kuna i to za razdoblje od idućih 30 dana. Pojasnio je da Vlada ima mogućnost uredbom urediti maksimalnu cijenu motornoga benzina i dizelskoga goriva. Dodao je da će Vlada analizirati sve što će se zbivati na svjetskom i regionalnim tržištima te po potrebi dodatno reagirati. 14.10.2021.

Događanja

O Vladi