Imamo najveći rast otkad je Hrvatske. To pokazuje brz, snažan, kvalitetan i sveobuhvatan oporavak hrvatskog gospodarstva

Premijer Plenković je kazao da je rast od 15,8 posto daleko najviša stopa rasta BDP-a u trećem kvartalu među 21 državom članicom Europske unije. Kada se promatra prva tri kvartala, dakle prvih devet mjeseci, naveo je, hrvatsko gospodarstvo je na godišnjoj razini poraslo za 10,7 posto. "Imamo najveći rast ikada, otkad je Hrvatske. To pokazuje zaista brz, snažan i izrazito kvalitetan, sveobuhvatan oporavak hrvatskog gospodarstva", naglasio je.
26.11.2021.
Nova odluka o prelasku granice zbog nove varijante virusa; Ne razmišlja se o proširenju primjene covid potvrdaNacionalni stožer civilne zaštite donijet će danas odluku o ograničavanju prelaska državne granice za sve koji dolaze s područja južne Afrike s obzirom na pojavu nove varijante koronavirusa, najavio je voditelj Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 26.11.2021.
Otvaramo novu stranicu u odnosima s Francuskom. Rafalei mijenjaju položaj Hrvatske na karti svijeta u vojnom smisluIstaknuvši sličnosti u mnogima stajalištima, Macron je francusko-hrvatsko strateško partnerstvo nazvao putem u osnaživanje bilateralnih odnosa i podlogom za zajedničko djelovanje na zapadnom Balkanu i u Europskoj uniji. Istaknuo je da potpisani ugovor o kupnji Rafalea ima povijesni značaj: "Bit će to cement duge suradnje i strateške sinergije dviju zemalja, ujedno i prvi važan korak u smjeru europske obrane koji jamči zajedničku sigurnost". 25.11.2021.

Događanja

O Vladi