Potpisivanjem kolektivnih ugovora za zaposlenike u državnoj i javnim službama zaokružen proces velike reforme plaća

Premijer Andrej Plenković podsjetio je da je 1. siječnja ove godine na snagu stupio novi Zakon o plaćama u državnoj i javnim službama, nakon kojeg su donesene i odgovarajuće uredbe o koeficijentima. "Time je osigurano najveće povećanje plaća u povijesti za 244 tisuće zaposlenika u državnoj i javnim službama", poručio je naglasivši da to povećanje vrijedi 1,63 milijarde eura, a plaće prosječno rastu gotovo 32 posto. Potpisivanjem kolektivnih ugovora, dodao je, zaokružen je proces te velike reforme plaća.
01.03.2024.
Plenković: Temeljna intencija izmjena kaznenog zakonodavstva je daljnje suzbijanje nasilja nad ženama i djecomOsvrnuvši se na izmjene kaznenog zakonodavstva, premijer Plenković istaknuo je da je njihova temeljna intencija daljnje suzbijanje nasilja nad ženama i djecom. "Ovim izmjenama još jednom šaljemo poruku da je nasilje nad ženama neprihvatljivo", poručio je i podsjetio da se uvodi i posebno kazneno djelo femicida. Što se tiče novog kaznenog djela neovlaštenog otkrivanja sadržaja izvidne ili dokazne radnje, premijer je kako se ono uvodi u cilju zaštite pretpostavke nevinosti okrivljenika, prava na privatnost i na pravični postupak. "Ono što u potpunosti otklanjamo su tvrdnje da je namjera uvođenja ovog kaznenog djela ograničavanje medijskih sloboda te da je ono usmjereno protiv novinarske profesije te protiv prava javnosti da bude informirana", naglasio je dodajući da je izrijekom propisano da počinitelji, pomagači ili poticatelji pri počinjenju ovog kaznenog djela ne mogu biti novinari. 29.02.2024.
Habijan: Vlada će i dalje voditi računa da inflatorni udar bude što manjiMinistar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan je, komentirajući najnovije podatke o kretanju inflacije u Hrvatskoj, kao pozitivno istaknuo to da je na mjesečnoj razini, to jest u odnosu na siječanj ove godine, inflacija rasla po višim stopama u 13 članica europodručja. 01.03.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi