Prvi sastanak Europske političke zajednice prigoda da više od 40 europskih zemalja raspravi aktualnu situaciju u Europi

Premijer Plenković sudjeluje danas u Pragu na prvom sastanku na vrhu Europske političke zajednice. "Ovo je korisno i za Europsku uniju i za sve zemlje koje imaju aspiracije na njihovom putu i razvoju prema Europskoj uniji", poručio je i dodao kako očekuje dobar sastanak. Najvažnijim smatra da su se čelnici našli u najširem mogućem formatu svih zemalja Europe koje dijele zajedničke vrijednosti u trenutku ruske agresije na Ukrajinu, kako bi raspravili kako mogu osigurati poštivanje međunarodnoga prava i funkcioniranje međunarodnoga sustava, brinuti o energetskoj sigurnosti i gospodarskoj situaciji i napraviti iskorake koji će sve skupa učiniti sigurnijima, a gospodarski i energetski snažnijima.
06.10.2022.
Hrvatska podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, nećemo priznati rusko pripajanje okupiranih područja Premijer Plenković ponovio je danas jasan stav Hrvatske u vezi pripajanja okupiranih ukrajinskih područja Rusiji. "Hrvatska, naravno, neće priznati pripajanje okupiranih ukrajinskih regija Rusiji, kao što nije prihvatila niti aneksiju Krima. Mi priznajemo teritorijalni integritet Ukrajine. Naš je stav principijelan – podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu", istaknuo je. 05.10.2022.
Potpredsjednik Vlade Medved položio lovorov vijenac na obljetnicu raketiranja Banskih dvoraPolaganjem lovorovog vijenca kod spomen-ploče na zgradi Vlade 7. listopada 2022. obilježena je 31. godišnjica raketiranja Banskih dvora. Vijenac je položio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a uz njega su bili ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, zastupnica u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić i posebni savjetnik predsjednika Vlade Zvonko Kusić. 07.10.2022.

Događanja

O Vladi