Cijepljenje, Booster doza i odgovorno ponašanje ključne mjere i u borbi s novim sojevima virusa

U izjavi za medije predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da je Vlada ušla u fazu stvaranja novih radnih mjesta te da sukladno tome očekuje nastavak trenda rasta plaća.
06.12.2021.
Projektom Vjetroelektrane Senj približavamo se ostvarivanju ciljeva u proizvodnji energije iz obnovljivih izvoraPremijer Plenković danas je pritiskom gumba, na daljinu, pustio u probni rad Vjetroelektranu Senj. Riječ je o najvećem vjetroparku u Hrvatskoj, a uključuje izgradnju 39 vjetroagregata pojedinačne snage četiri MW na površini od 65 kilometara četvornih. "Ova investicija od 200 milijuna eura u čistu energiju zasigurno predstavlja projekt koji je vrijedan i bitan i za Hrvatsku i za Ličko-senjsku županiju i za ukupnu proizvodnju električne energije iz čistih i obnovljivih izvora", poručio je. 07.12.2021.
Vlada prihvatila 9 amandmana na proračun, ukinuta Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivataSmisao ovoga proračuna je nastaviti jačati otpornost hrvatskog gospodarstva, omogućiti njegov oporavak i s faze očuvanja radnih mjesta doći u fazu kreiranja novih, poručio je danas premijer Plenković na sjednici Vlade na kojoj se Vlada očitovala o amandmanima podnesenima na prijedlog državnog proračuna. Govoreći o Uredbi o utvrđivanju najviših cijena naftnih derivata, premijer Plenković istaknuo je da je Vlada pravovremeno reagirala na podizanje cijena, a zahvaljujući toj reakciji spriječen je udar na standard građana i gospodarstvenika. Sada se ona, zbog promijenjenih okolnosti, stavlja van snage. 06.12.2021.

Događanja

O Vladi