Vlada odbila zamolnicu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima generale zapovjednike i visoke časnike koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak". Kazao je da je Vlada nakon detaljne analize donijela zaključak da se odbije zamolnica Tužiteljstva BiH u kojoj se hrvatske ratne zapovjednike iz operacije Bljesak povezuje s navodnim ratnim zločinom.
23.09.2021.
Plenković: Ne zaboravljamo da današnju Hrvatsku u velikoj mjeri dugujemo našim umirovljenicimaPremijer Plenković poručio je danas, na obilježavanju 75. obljetnice Matice umirovljenika Hrvatske, da Vlada ne zaboravlja da današnju Hrvatsku u velikoj mjeri dugujemo našim umirovljenicima koji su u nju ugradili svoje živote, svoj rad, svoj trud i time nas kao društvo zadužili. "S obzirom na značaj te populacije, mi smo kao odgovornost Vlade prepoznali da moramo učiniti maksimalne napore za ostvarivanje kvalitetnijeg života najbrojnije skupine u hrvatskom društvu kojoj želimo osigurati zasluženu dostojanstvenu starost", istaknuo je. 24.09.2021.
U samoizolaciju u školama samo oni u blizini zaraženog učenika; nastavlja se s balansiranim pristupom mjeramaOd polovice rujna najviše oboljelih od covida-19 je u skupini školske djece od 10 do 19 godina, a uskoro će u samoizolaciju u školama odlaziti samo učenici koji su bili u neposrednoj blizini zaraženog djeteta, najavio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 24.09.2021.

Događanja

O Vladi