Plenković: Najveće povećanje plaća u povijesti, 1,63 milijardi eura više za plaće zaposlenih u državnom i javnom sektoru

Predstavljajući povijesno povećanje plaća u državnoj i javnim službama, vrijedno 1,63 milijardi eura, premijer Plenković naglasio je kako su osnovni ciljevi ove reforme povećanje plaće svim zaposlenicima i jednaka plaća za jednak rad. U tom je kontekstu podsjetio da je od 2009. do 2016. ukupno povećanje osnovice iznosilo 0 posto, a u mandatu ove Vlade čak 40 posto. Vlada je, naglasio je, to sve mogla ostvariti zahvaljujući okolnostima koje je stvorila - sigurnog pravnog okvira, rasterećujuće porezne politike i predvidljivog smjera zemlje, a to je čvrsto sidrenje u dublju integraciju članstvom u europodručju, Schengenskom prostoru i Europskom stabilizacijskom mehanizmu te OECD-u. "Ovo je sve moguće zato što smo zemlju vodili u ispravnom smjeru", poručio je premijer Plenković.
22.02.2024.
Plenković: Na temelju danas dodijeljenih ugovora zaposlit će se 1.206 ljudi, a pomoć u kući dobit će 7.236 osobaProjekt Zaželi imao je dvije zadaće - vratiti žene i teško zapošljive osobe u ruralnim sredinama na tržište rada i pomoći onima koji su najranjiviji, a to su često naši najstariji, poručio je premijer Plenković danas sudjelujući na uručivanju nova 72 ugovora vrijedna preko 58 milijuna eura. Osim što je jedan od najboljih projekata Vlade, kad je riječ o socijalnoj politici, taj je projekt oduševio, naglasio je premijer, i nadležne članove Europske komisije. "To znači da smo pridonijeli pametnom korištenju europskih sredstava za problem koji postoji u brojnim državama članicama", rekao je. 23.02.2024.
Potpisivanjem sporazuma postignuti preduvjeti za izgradnju novog maksimirskog stadiona; Plenković: Ovo je povijesni danPotpisivanjem sporazuma između Vlade, Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba riješen je imovinsko-pravni spor star skoro tri desetljeća, čime su osigurani preduvjeti za izgradnju novog nogometnog stadiona na Maksimiru. Premijer Plenković je ocijenio da je riječ o povijesnom danu. "S ovim je napravljeno jedno dobro i sportu, i Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji i vjernicima", istaknuo je. Kazao je kako je Vlada inicirala i koordinirala taj proces na tragu želje da se oduži hrvatskim nogometašima, osobito Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja je u proteklih pet godina osvojila tri medalje.  21.02.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi