Plenković: Ključ je naći zajednički europski odgovor za cijenu plina i smanjiti je do nekog razumnog nivoa

Premijer Plenković izvijestio je danas kolege na Europskom vijeću da je Hrvatska ispunila sve kriterije za ulazak u Schengen te očekuje uskoro i formalnu odluku Vijeća ministara, nakon usvajanja mišljenja na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. Govorio je i o potrebi  zajedničkog europskog rješenja za cijenu plina poručivši kako je on ključan. Izdvojio je i temu izbora u Bosni i Hercegovini, istaknuvši kako se nakon intervencija visokog predstavnika mora ići u daljnje razgovore kako bi se istinskom reformom izbornog zakona osigurala stvarna ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u toj zemlji.
07.10.2022.
Srbija može uvesti bilo koju naftu osim ruske; Orbanu sam rekao da ovakav model upravljanja neće i ne može opstatiPremijer Andrej Plenković poručio je danas u Pragu da paket sankcija prema Rusiji nije donijela Hrvatska, nego svih 27 država članica Europske unije zajedno, naglasivši da Srbija preko Jadranskog naftovoda na Krku može uvesti bilo koju naftu osim ruske. Potvrdio je i kako je jučer razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kazavši kako mu je objasnio da ovakav model upravljanja INA-om ne može i neće opstati. 07.10.2022.
Potpredsjednik Vlade Medved položio lovorov vijenac na obljetnicu raketiranja Banskih dvoraPolaganjem lovorovog vijenca kod spomen-ploče na zgradi Vlade 7. listopada 2022. obilježena je 31. godišnjica raketiranja Banskih dvora. Vijenac je položio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a uz njega su bili ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, zastupnica u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić i posebni savjetnik predsjednika Vlade Zvonko Kusić. 07.10.2022.

Događanja

O Vladi