Potpisivanjem kolektivnih ugovora za zaposlenike u državnoj i javnim službama zaokružen proces velike reforme plaća

Premijer Andrej Plenković podsjetio je da je 1. siječnja ove godine na snagu stupio novi Zakon o plaćama u državnoj i javnim službama, nakon kojeg su donesene i odgovarajuće uredbe o koeficijentima. "Time je osigurano najveće povećanje plaća u povijesti za 244 tisuće zaposlenika u državnoj i javnim službama", poručio je naglasivši da to povećanje vrijedi 1,63 milijarde eura, a plaće prosječno rastu gotovo 32 posto. Potpisivanjem kolektivnih ugovora, dodao je, zaokružen je proces te velike reforme plaća.
01.03.2024.
Hrvatska snažno podupire BiH u kojoj sva tri naroda trebaju biti ravnopravnaPredsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas u Banjoj Luci na euharistijskom slavlju povodom ređenja novog banjolučkog biskupa mons. Željka Majića. 02.03.2024.
Habijan: Vlada će i dalje voditi računa da inflatorni udar bude što manjiMinistar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan je, komentirajući najnovije podatke o kretanju inflacije u Hrvatskoj, kao pozitivno istaknuo to da je na mjesečnoj razini, to jest u odnosu na siječanj ove godine, inflacija rasla po višim stopama u 13 članica europodručja. 01.03.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi