EU mora inzistirati na postignutim dogovorima s farmaceutskim kompanijama o količini i dinamici isporuke cjepiva

Premijer Andrej Plenković kazao je da Europska unija mora inzistirati na postignutim dogovorima s farmaceutskim tvrtkama. S te strane, istaknuo je, zatražili smo od predsjednice Europske komisije da u razgovorima s Pfizerom i Modernom, nadamo se uskoro i AstraZenecom, inzistira na dogovorenoj količini i dinamici isporuke cjepiva kako bismo što prije cijepili stanovništvo.
22.01.2021.
Silazni trend novooboljelih ohrabrujući, no i dalje moramo biti vrlo oprezniPremijer Andrej Plenković poručio je danas da se nastavlja silazni trend novooboljelih od koronavirusa te da je epidemiološka situacija i dalje ohrabrujuća. Najavio je da će se tijekom vikenda konzultirati sa Stožerom, epidemiolozima i cijelim ekonomskim timom Vlade kako bi se vidjelo što se može učiniti od 1. veljače, s obzirom da su trenutne protuepidemijske mjere na snazi do 31. siječnja. 21.01.2021.
Mjere će se definirati na sastanku u nedjeljuU Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 643 nova slučaja zaraze koronavirusom. Davor Božinović je kazao da će se u nedjelju održati sastanak o eventualnom popuštanju epidemioloških mjera, na kojemu će biti članovi stožera i ministri. Istaknuo je i kako ne postoji nacrt prijedloga o popuštanju mjera u ugostiteljstvu i turizmu. 22.01.2021.

Događanja

O Vladi