Plenković: U novu godinu, unatoč brojnim izazovima, ulazimo snažni i sigurni da zajednički možemo prebroditi krize

Osvrnuvši se na najnovije podatke Državnog zavoda za statistiku o rastu BDP-a u trećem kvartalu od 5,2 posto, premijer Plenković kazao je da su oni na tragu očekivanja ukupnog rasta u ovoj godini od 5,7 posto. Zahvalivši poduzetnicima koji su svojim aktivnostima pridonijeli jačanju hrvatskog gospodarstva, podsjetio je da je Vlada kombinacijom adekvatnih, snažnih i sveobuhvatnih mjera nakon Covid krize očuvala radna mjesta, pomogla gospodarstvu, radnicima, ali i najugroženijima.
25.11.2022.
Vlada predložila da Hrvatska vojska sudjeluje u misiji EU za potporu Ukrajini„To je prilika da pokažemo konzistentnost naše politike, a i prilika da da i cijela politička scena i javnost pokažu tko je tko i gdje stoji po pitanju međunarodnih odnosa i potpore Ukrajini“, istaknuo je premijer na sjednici Vlade. 24.11.2022.
Hrvatska je energetski sigurna, želimo da naši plinovodi i naftovodi budu korisni i drugim državamaRazgovaramo o mogućnostima energetske suradnje, vodeći računa o hrvatskoj kritičnoj infrastrukturi koja je već vrlo dobra, a u koju ćemo još uložiti kako bismo od Hrvatske učinili relevantno energetsko čvorište, kazao je premijer Plenković nakon što je, zajedno sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehammerom i predsjednikom Vlade Savezne države Bavarske Markusom Söderom obišao LNG terminal u Omišlju na Krku. 24.11.2022.

Događanja

O Vladi