Zajedno ćemo učiniti Hrvatsku još boljom i ugodnijom za život

Premijer Andrej Plenković u Šibeniku je čestitao svima koji su danas dobili prvih 36 ugovora iz četvrte faze „Zaželi“, ukupne vrijednosti od 37 milijuna eura, koji će omogućiti zapošljavanje 784 osobe koje će skrbiti za nešto više od 4.700 starijih i nemoćnih osoba. Na otvorenju konferencije „Dani regionalnog razvoja i fondova EU“ naglasio je kako je jedna od najvažnijih aktivnosti buduće vlade pristupanje reviziji Nacionalne razvojne strategije. „Mi smo već danas uočili da su ciljevi koje smo pisali prije nekoliko godina već sad zreli za reviziju jer ih Hrvatska usvaja brže i učinkovitije nego što smo tada planirali“, poručio je.
07.12.2023.
Pronađeno najbolje rješenje za radnike Dalmacijavina; Politika prvog hrvatskog predsjednika obvezuje i inspiriraPremijer Andrej Plenković u Splitu je naglasio da je Vlada pokazala razum i senzibilitet za problem u kojem su se našli radnici Dalmacijavina, te je ozbiljno pristupila rješavanju ovog pitanja, kako bi se u konačni pronašlo najbolje moguće rješenje za radnike i njihove obitelji. Na svečanosti otkrivanja spomenika dr. Franji Tuđmanu u Podstrani, istaknuo je važnost i značaj prvog hrvatskog predsjednika za modernu, slobodnu i suvremenu hrvatsku državu. 07.12.2023.
Sjednica Vlade: Realiziran temeljni preduvjet za izgradnju primjerenog stadiona na MaksimiruVlada je donijela odluke o sklapanju Sporazuma o razumijevanju i podršci sa Zagrebačkom nadbiskupijom te Gradom Zagrebom u vezi rekonstrukcije „Gradskog stadiona Maksimir“ i izgradnje ili rekonstrukcije objekata Katoličke Crkve na 10 lokacija u Gradu Zagrebu. U Sabor su upućene i izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, zbog reformskih procesa koji će utjecati na povećanje broja sati i sati potpomognutog i obogaćenog učenja te na pitanja radno-pravnog statusa odgojno-obrazovnih radnika. Izmjenama i dopunama četiri mirovinska zakona nastavlja se mini mirovinska reforma radi povećanja broja korisnika mirovina iz prvog i drugog stupa. 07.12.2023.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi