Ponosni smo i sretni. Bravo, Hrvatska!

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković pratio je utakmicu Hrvatske i Japana na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru te nakon napete utakmice i hrvatskog ulaska u četvrtfinale čestitao Vatrenima, poručivši da su još jednom učinili fantastičan uspjeh i donijeli veliko veselje cijelom hrvatskom narodu.
05.12.2022.
Hrvatska će od 1. siječnja biti u Schengenu. To je veliko političko postignuće korisno za naše građane"Više je nego izvjesno da će Hrvatska 1. siječnja biti u Schengenu", izjavio je predsjednik Vlade Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a. 07.12.2022.
Politička stabilnost i ravnomjerni regionalni razvoj temelji su Vladine politike Premijer Andrej Plenković naglasio je u Podstrani da je partnerstvo Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina utemeljeno na četiri načela, a to su kontinuirani, stalni i strukturirani dijalog, funkcionalna decentralizacija, fiskalna decentralizacija, te potpora u realizaciji projekata. Uz političku stabilnost koju je ocijenio ključnom, kao najvažnije temelje Vladine politike već sedmu godinu zaredom istaknuo je ravnomjerni regionalni razvoj, društvenu koheziju i smanjivanje nejednakosti u hrvatskom društvu. 07.12.2022.

Događanja

O Vladi