Neupitna podrška Europske pučke stranke Ursuli von der Leyen za još jedan mandat na čelu Europske komisije

Po završetku neformalnog summita lidera Europske unije u Bruxellesu, predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je čvrstu podršku Europske pučke stranke Ursuli von der Leyen kao glavnoj kandidatkinji za nastavak još jednog mandata na čelu Europske komisije te Roberti Metsoli na čelu Europskoga parlamenta.
18.06.2024.
Pravedan mir je povlačenje ruskih trupa i vraćanje privremeno okupiranih teritorija u ustavno-pravni poredak UkrajineU Bürgenstocku u Švicarskoj održava se Prvi sastanak na vrhu o miru u Ukrajini. Premijer Plenković je po dolasku u izjavi medijima poručio da je okupljanje 100 delegacija iz cijelog svijeta poruka političke potpore mirovnom procesu. Tu smo da podržimo ideje za mirovne planove i ponudimo svoja iskustva, dodao je. 15.06.2024.
Od utorka niže cijene gorivaDanas je održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1245 EUR/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,0781 EUR/l za plavi dizel, a u iznosu 0,8229 EUR/kg smjesa propan - butan za boce, odnosno 0,3716 EUR/kg za velike spremnike. 17.06.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi