Ostvarujemo strateške ciljeve i ulažemo u ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Gospić gdje je sudjelovao na svečanosti uručivanja ugovora iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Like te obišao sajam Jesen u Lici na kojem svoje domaće proizvode i rukotvorine predstavlja 350 izlagača. "Potpisivanje niza ugovora koji se odnose na ulaganja u škole, tržnice, društvenu i javnu komunalnu infrastrukturu u koju su uključeni gotovo svi gradovi i općine u Ličko-senjskoj županiji primjer je odlične suradnje Vlade i jedinica lokalne samouprave", poručio je premijer.
30.09.2023.
Vjerujem da će inflacija nastaviti usporavati; Jasna refleksija Vladinog paketa mjeraPremijer Andrej Plenković je ocijenio kako su najnoviji podaci o usporavanju inflacije na mjesečnoj razini vrlo dobra i pozitivna vijest. „Vjerujem da će inflacija nastaviti usporavati i da ćemo kroz nekoliko mjeseci doći u okvire koji postoje na razini Europske unije“, poručio je. Ministar Butković je istaknuo da je Hrvatska među tri zemlje s najjačim padom inflacije u europodručju, dok je ministar Primorac naglasio da će Vlada mjerama koje su joj na raspolaganju učiniti sve da ublaži inflatorne pritiske.  29.09.2023.
Nastaviti jačati partnerstvo sa zemljama sjeverne Afrike i istočnog Mediterana Premijer Andrej Plenković poručio je u Valletti kako je problem nezakonitih migracija potrebno rješavati na izvoru, snažno čuvati vanjsku schengensku granicu Europske unije, primjenjivati sve norme međunarodnog prava, poštovati europsko, kao i nacionalno pravo i pronaći jedan zajednički odgovor koji bi prisutnost Europske unije u zemljama sjeverne Afrike i zemljama istočnog Mediterana, u odnosu na druge globalne aktere, učinio najutjecajnijim.   29.09.2023.

Događanja

O Vladi