Plenković: U ovom trenutku možemo pomagati Ukrajini i ostati jedinstveni u tome

„U situaciji kada ruska agresija u Ukrajini traje već više od godinu dana, gdje se Ukrajina brani i nastoji sačuvati svoj teritorij i osloboditi privremeno okupirana područja, logično je da Hrvatska, koja je iskusila agresiju i na svom teritoriju prije samo tri desetljeća, nastavi pomagati“, rekao je premijer Plenković novinarima prije sastanka Europskog vijeća.
23.03.2023.
Potrošit ćemo sredstva za obnovu Zagreba iz Fonda solidarnosti, prioritet ubrzati izgradnju zamjenskih kućaOsvrnuvši se na treću godišnjicu zagrebačkog potresa, premijer Plenković istaknuo je da s visokim stupnjem sigurnosti može potvrditi kako će se za obnovu Zagreba uspjeti potrošiti praktički sav alocirani novac, 683 milijuna eura, iz Fonda solidarnosti. Podsjetio je i na nedavno usvojeni Zakon o obnovi, kojim se ubrzavaju procedure i centraliziraju sva tijela. Trenutna ukupna vrijednost obnove privatnih i javnih zgrada u Zagrebu iznosi 2,3 milijarde eura, dodao je. 22.03.2023.
Predstavljen javni poziv školama za sudjelovanje u programu cjelodnevne škole

Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavilo je Javni poziv osnovnim školama za podnošenje prijava za sudjelovanje u eksperimentalnom programu Osnovna škola kao cjelodnevna škola u kojemu će od jeseni sudjelovati 50 škola, a za što je osigurano 25 milijuna eura.

22.03.2023.

Događanja

O Vladi