Postići na vrijeme konsenzus o Izbornom zakonu u BiH koji će jamčiti legitimnu zastupljenost i ravnopravnost Hrvata

Premijer Andrej Plenković u izjavi za medije u Bruxellesu je kazao da je na Europskom vijeću istaknuo da je nužno da se na vrijeme postigne konsenzus o Izbornom zakonu, koji bi omogućio Hrvatima kao ravnopravnom i konstitutivnom narodu da se njegovi predstavnici biraju na legitiman način u institucije Bosne i Hercegovine.
22.10.2021.
Plenković: Stječe se momentum da dođe do odluke na razini Vijeća za ulazak Hrvatske u SchengenČelnici država članica nastavljaju danas sastanak na vrhu u Bruxellesu raspravom o migracijama i digitalnoj transformaciji nakon što su jučer vodili višesatnu raspravu o cijenama energije i primatu europskog prava. 22.10.2021.
Hrvatski državljani mogu putovati u SAD bez viza! Otvaramo novu stranicu u odnosima sa SAD-om"Ispunili smo sve kriterije i ostvarili strateški cilj u korist hrvatskih građana", objavio je premijer Andrej Plenković u subotu izrazivši zadovoljstvo što od danas Hrvati mogu putovati u Sjedinjene Američke Države bez vize. Potpredsjednik Vlade Davor Božinović američku je odluku ocijenio velikim priznanjem za Hrvatsku. 23.10.2021.

Događanja

O Vladi