Pad broja novozaraženih koronavirusom ohrabruje, ali je i dalje visok. Moramo ustrajati u odgovornom ponašanju

Premijer Plenković istaknuo je danas kako se drugi tjedan zaredom broj slučajeva zaraze koronavirusom smanjuje - u posljednjih sedam dana zabilježen je pad od čak 22 posto. "To su ohrabrujući znakovi, međutim brojke su i dalje visoke i upravo sada ne smijemo misliti da je opasnost od zaraze iza nas, nego naprotiv ustrajati na odgovornom ponašanju svih u društvu", poručio je. Još je jednom pozvao sve građane da se cijepe istaknuvši da prednosti cijepljenja daleko nadmašuju eventualne rizike od nuspojava.
06.05.2021.
Ulazimo u fazu intenziviranja cijepljenja, pozivamo sve da se cijepePrijedlogom zakona o naknadama u području intelektualnog vlasništva ukidaju se upravne pristojbe u tom području, što bi trebalo doprinijeti rasterećenju gospodarstva od oko 600.000 kuna godišnje. Vlada je donijela i Odluku kojom planira dovršetak izgradnje nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture do 2025., a taj se projekt s 85 posto bespovratno financira iz EU fonda, dok 15 posto osigurava državni proračun. 06.05.2021.
Stožer: Novozaraženih manje za 23,5 posto, cijepljeno gotovo 800.000 ljudiU Hrvatskoj je broj novozaraženih covidom-19 u odnosu na prošli tjedan manji za 23,5 posto, interes za cijepljenje raste, a dosad je barem jednom dozom cijepljeno gotovo 800.000 ljudi, rečeno je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. 07.05.2021.

Događanja

O Vladi