Plenković: Hrvatsko predsjedništvo IHRA-om unaprijedilo zajedničku misiju očuvanja sjećanja na Holokaust

Kada je započela svoje predsjedanje Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust (IHRA), Hrvatska je jasno istaknula da, kako nas napuštaju posljednji svjedoci Holokausta, cijeli svijet mora odlučiti kakva će budućnost globalnog sjećanja na Holokaust, obrazovanja i istraživanja biti bez njih, kazao je danas premijer Plenković na Zagreb IHRA Plenumu. Naglasio je kako je hrvatsko predsjedništvo poticalo suradnju između stručnjaka i političke razine, jačajući IHRA-ine procedure i učinkovitost. "To će nas približiti svijetu koji je spreman boriti se protiv antisemitizma, protiv diskriminacije Roma i protiv nijekanja i iskrivljavanja Holokausta te svijetu u kojem će se sjećanje na Holokaust nastaviti generacijama", poručio je.
30.11.2023.
Hrvatska je trenutno prva u EU po rastu BDP-a u 3. kvartalu. To potvrđuje ispravnost poteza Vlade u okolnostima kriza!Prema prvoj procjeni Državnog zavoda za statistiku, u trećem kvartalu 2023. godine BDP je realno porastao za 2,8% u odnosu na isti kvartal 2022. Treći kvartal ove godine je već 11. kvartal zaredom u kojem se bilježi pozitivna stopa kretanja BDP-a. Koliko je snažan oporavak gospodarstva nakon pandemije, govori podatak da je BDP u trećem kvartalu ove godine realno za 13% veći nego u trećem kvartalu predpandemijske 2019. 28.11.2023.
Konstrukcijskom i cjelovitom obnovom dižemo sigurnosnu razinu obnovljenih zgrada u Zagrebu"Ovo je sjajan primjer dobre suradnje i odlično iskorištenih sredstava", poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanosti otvorenja zgrade Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, obnovljene po modelu cjelovite obnove. 27.11.2023.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi