Ulazak u europodručje 1.1.2023., želimo da taj proces bude jednostavan i bez troška za građane

Predstavljajući Prijedlog zakona o uvođenju eura kao službene valute premijer Plenković naglasio je da je cilj da se ono provede bez troškova za građane, jednostavno, jasno i transparentno, uz zaštitu potrošača. Poručio je da je riječ o kulminaciji procesa na kojem Hrvatska sustavno radi zadnja dva desetljeća – od kada je podnijela zahtjev za članstvo u Europskoj uniji. Schegenski prostor i Europodručje su jedine dvije dublje integracije u koje Hrvatska još treba pristupiti, a 2022. bit će godina odluka i o jednom i o drugom, dodao je.
17.01.2022.
Plenković na komemoraciji Sassoliju: Prerano nas je napustio istinski graditelj demokracije i veliki EuropljaninPredsjednik Vlade Andrej Plenković koji je danas u Strasbourgu sudjelovao u komemoraciji u čast Davidu Sassoliju, preminulome predsjedniku Europskog parlamenta, naglasio je kako nas je prerano napustio prijatelj Hrvatske i veliki čovjek koji se istinski davao i gradio mostove u kući europske demokracije. 17.01.2022.
Grlić Radman i Lavrov o jačanju poslovnih veza i suradnji u turizmu, kulturi, znanosti i sportuMinistar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u ponedjeljak je zahvalio kolegi Sergeju Lavrovu na pomoći Moskve tijekom stjecanja neovisnosti devedesetih godina i naglasio da dobri odnosi Hrvatske s Ukrajinom ne isključuju dobre odnose s Rusijom. 17.01.2022.

Događanja

O Vladi