Plenković: Bit ćemo respektabilna vojna sila koja se može pohvaliti najjačim vojnim zrakoplovstvom u ovom dijelu Europe

"Danas je uistinu veliki dan, možda i najveći dan za jačanje Hrvatske vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u proteklim godinama", poručio je premijer Plenković danas u prigodi dolaska prve skupine aviona Rafale posebno se prisjetivši svih onih koji su, u gotovo nemogućim uvjetima velikosrpske Miloševićeve agresije na Hrvatsku, činili sve kako bi obranili hrvatski teritorij i ostvarili slobodu. Tim zajedničkim velikim ostvarenjem, istaknuo je, jačaju se sposobnosti Hrvatske vojske, a Hrvatska stječe snagu odvraćanja kakvu nikada do sada nije imala. Dodao je da se ovime jača i strateško partnerstvo između Hrvatske i Francuske. 
25.04.2024.
Hrvatska ojačala pozicije unutar transeuropske prometne mrežePredsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na konferenciji o prometnoj povezanosti u Jadransko-jonskoj regiji - koridor zapadni Balkana-istočni Mediteran u hotelu Esplanade u Zagrebu. Istaknuo je da je revizijom Uredbe o Transeuropskoj prometnoj mreži (TEN-T) Hrvatska dodatno pozicionirana na još dva europska prometna koridora te joj se otvaraju mogućnosti ulaganja u promet. 25.04.2024.
Politiku sjećanja na zločine totalitarnih sustava ugraditi u obrazovni sustav radi mladih i novih naraštajaI ove godine sudjelujemo na komemoraciji u Jasenovcu. Odajemo počast nevinim žrtvama i osuđujemo zločine ustaškog režima. Hrvatska je temu budućnosti sjećanja stavila u fokus svog predsjedanja IHRA-om, što se odnosi i na obrazovanje mladih o zločinima totalitarnih sustava, kazao je premijer Plenković danas u Jasenovcu na komemoraciji u povodu obilježavanja 79. obljetnice proboja logoraša. 21.04.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi