Razvoj poduzetništva

Od 2012. -2015. poduzetnicima grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, dodijeljeno je 3,4 milijuna kuna bespovratnih potpora iz nacionalnog proračuna i to za ulaganje u poduzetničke projekte. 

Samo u 2015. godini poduzetnicima u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji je kroz Poduzetnički impuls, iz nacionalnog proračuna, dodijeljeno 433 tisuće kuna bespovratnih potpora za poduzetničke projekte, a dodijeljene su i 142 potpore ukupne vrijednosti preko 960 tisuća kuna, za cjeloživotno obrazovanje, stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima te za nastupe obrtnika na sajmovima.
 
Iz EU fondova, kroz Operativni program regionalna konkurentnost 2007. - 2013. za povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, u 2014. godini značajna bespovratna sredstva dobile su dvije vukovarske tvrtke. Vrijednost njihovih projekata je preko 51,28 milijuna kuna, a iznos bespovratnih sredstava koje su ostvarili je 23,9 milijuna kuna.
 
Od toga možemo izdvojiti SMILJANIĆ d.o.o., Sajmište 91, 32 000 Vukovar
  • Projekt: Građevinski radovi i ulaganje u opremu (za proizvodnju drvenih gajbica) za proširenje prodajnog asortimana (nova oprema omogućiti će potpuno novu djelatnost za tvrtku), odnosno proizvodnju ekoloških drvenih gajbica te povećanje broja zaposlenih. Ukupna vrijednost njihova projekta je 13,68 milijuna kuna, a iznos bespovratne potpore je 7,5 milijuna kuna.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz EU fondove do sada je dodijeljeno preko 37 milijuna kuna bespovratnih sredstava koji su generirali preko 76,5 milijuna kuna investicija.