Predsjednik Vlade Plenković s glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata Visentinijem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas s glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata Lucom Visentinijem te hrvatskim sindikalnim čelnicima. 

Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovao i Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskoga sustava.
 
Premijer Plenković upoznao je glavnog tajnika Visentinija s reformama koje Vlada planira uvrstiti u Nacionalni program reformi te Plan konvergencije. Također je predstavio i aktivnosti u predstojećem procesu Europskog semestra te ga upoznao s dosadašnjim radom Vlade i suradnjom sa socijalnim partnerima.
 
,,Ovoj Vladi važno je razvijati dijalog sa socijalnim partnerima kako bi postigli konsenzus oko ključnih reformi koje provodimo'', poručio je premijer Plenković.
 
Visentini je naglasio da na razini Europske Unije postoji dijalog socijalnih partnera  koji je potrebno osnažiti na razini svih država članica. Posebno je istaknuo tri područja u kojima je potrebno uspostaviti bolju suradnju socijalnih partnera: participacija sindikata u procesu Europskog semestra, pitanje plaća u gospodarstvu  te daljnje jačanje socijalnog i mirovinskog sustava.
 
Hrvatski sindikalni čelnici pozdravili su dosadašnje napore Vlade Republike Hrvatske te ukazali na potrebu da ih se u narednom razdoblju intenzivnije uključi u procese donošenja odluka. 

News | Andrej Plenković