Potpredsjednica Opačić s izaslanstvom Svjetske banke

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je u Banskim dvorima primila u posjet izaslanstvo Svjetske banke predvođeno regionalnim direktorom za Srednju Europu i Baltičke zemlje Peterom Haroldom.

Na sastanku se razgovaralo o smjernicama hrvatske socijalne politike, a potpredsjednica Opačić je naglasila kako je upoznata s velikim doprinosom Svjetske banke razvoju sustava socijalne skrbi u Hrvatskoj, kako financijskom, tako i u smislu stručne podrške. Što se tiče reforme sustava socijalne skrbi, potpredsjednica Vlade Opačić kazala je kako je sada u Ministarstvu socijalne politike i mladih sve ono što se naziva socijalnom skrbi spojeno u jednu cjelinu te je na taj način omogućen potpuni uvid u sustav. Također, iskazala je potrebu za žurnom informatizacijom sustava, kojom bi se socijalne naknade i davanja bolje kontrolirali.

Peter Harold rekao je da Svjetska banka cijeni i razumije napore Vlade Republike Hrvatske te je spremna pružiti svoju pomoć i podršku u najavljenim reformama, u cilju stvaranja učinkovitijeg sustava socijalne skrbi.



Pisane vijesti