Potpredsjednica Opačić s koordinatoricom UN-a i stalnom predstavnicom UNDP-a u Republici Hrvatskoj

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih, danas je u Banskim dvorima primila u posjet Louisu Vinton, koordinatoricu UN-a i stalnu predstavnicu UNDP-a u Republici Hrvatskoj.

Potpredsjednica Opačić, izrazivši dobrodošlicu Vinton, kazala je kako je upoznata s njihovim studijama i izvještajima. Koordinatorica UN-a Vinton je istaknula kako je područje socijalne skrbi jedno od glavnih interesa UNDP-a u Hrvatskoj te poželjela potpredsjednici Vlade puno uspjeha u njezinom radu.

U razgovoru je potpredsjednica Opačić rekla da je socijalna politika djelatnost koja je bila zapuštena ovih godina, a dužnost je Ministarstva socijalne politike i mladih da pomogne struci da se bolje organizira i pruži potporu, imajući u vidu gospodarsku krizu zbog koje je pritisak na djelatnike sve veći. Govoreći o reformama sustava socijalne skrbi, potpredsjednica je najavila decentralizaciju sustava, kojom bi lokalne jedinice dobile više samostalnosti u svom radu, naglasivši da je to nužno za njihovu stabilizaciju i funkcioniranje.

Također, na sastanku se razgovaralo o projektima UNDP-a u Hrvatskoj, za koje je potpredsjednica Opačić zaključila da će vrlo rado sudjelovati u njima te pružiti potporu u njihovom provođenju.



Pisane vijesti