Predsjednik Vlade: Moramo točno odrediti svoje prioritete u povlačenju novca iz EU fondova

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi danas u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na sastanku Europskog vijeća. Čelnici 25 zemalja članica Europske unije potpisali su danas Ugovor o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji.

U izjavi za medije, premijer Milanović istaknuo je da će se Hrvatska u Europskoj uniji, kao mala država, morati specijalizirati, odrediti što nam je važno, koliko smo to spremni platiti, a onda educirati ljude i ulagati. Važno je imati prioritete, ne rasipati energiju i novac na stvari koje su nam manje bitne, kazao je. Posao ćemo raditi dobro i davat će jasne rezultate samo ako jasno odredimo što nam je prioritet, ako budemo efikasni i fokusirani, rekao je predsjednik Vlade.

Na novinarsko pitanje o pristupanju Hrvatske upravo potpisanom fiskalnom paktu kada postane članica EU, predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je da većina stvari ide u tom pravcu, ali konačno da ne može reći u ovom trenutku. Već razgovaramo i analiziramo i vidjet ćemo, pojasnio je premijer.



Pisane vijesti