Premijer Milanović Stefaniju: Hvala vam na brzoj ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Talijanske Republike Stefana Stefanija. Zaželjevši mu dobrodošlicu, premijer Milanović zahvalio je na brzoj ratifikaciji Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Razgovaralo se o bilateralnim odnosima Hrvatske i Italije te njihovom daljnjem proširenju unutar Europske unije, kao i potrebi produbljivanja gospodarske suradnje, pri čemu je poseban naglasak stavljen na investicije u područje energetike. Također, razgovaralo se i o odnosima i situaciji u regiji, s naglaskom na važnost europske perspektive za sve susjedne zemlje.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku talijanskog parlamenta rekao je da Italija u Hrvatskoj vidi partnera te da su odnosi između dvije države važni, a ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mogu se samo poboljšati. Naglasio je i da otvorena pitanja nikada nisu narušila dobre odnose, što je potvrdio i posjet predsjednika Talijanske Republike Giorgija Napolitana.



Pisane vijesti