Potpredsjednik Vlade Mimica s Udrugom bosanskih Hrvata "Prsten"

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je predstavnike Udruge bosanskih Hrvata "Prsten".

Na sastanku su sudjelovali i mr. sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te Marko Pipunić, predsjednik Udruge bosanskih Hrvata "Prsten".
Razmijenjena su mišljenja o trenutnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na položaj Hrvata, te utjecaj skorog pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji na perspektivu odnosa dviju zemalja.
Potpredsjednik Vlade Neven Mimica istaknuo je interes Republike Hrvatske za unaprjeđivanjem dobrosusjedskih odnosa s Bosnom i Hercegovinom te punu potporu Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu.
Naglasio je zalaganje Republike Hrvatske za poboljšanje sadašnjeg položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini kao jednakopravnog i konstitutivnog naroda, ocijenivši kako bi usmjeravanje konkretnih programa sa ciljem socijalnog i gospodarskog razvoja moglo biti poticajno za ostvarivanje održivog povratka i ostanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.




Pisane vijesti