Potpredsjednik Vlade Mimica primio izaslanstvo Zajedničkog odbora za poslove Europske unije Nacionalnog parlamenta Irske

Potpredsjednik Vlade RH za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica, primio je utorak, 4. rujna 2012. godine, izaslanstvo Zajedničkog odbora za poslove Europske unije Nacionalnog parlamenta Irske, koje je predvodio Dominic Hannigan, predsjednik Zajedničkog odbora za poslove Europske unije.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Irske te iskazali uvjerenje u nastavak njihovog daljnjeg jačanja, na obostranu korist.
Članovi izaslanstva istaknuli su punu podršku Irske hrvatskom članstvu u Europskoj uniji, kao i potporu daljnjem proširenju Unije. Potpredsjednik Mimica izrazio je uvjerenje u pravodoban završetak ratifikacije Ugovora o pristupanju u državama članicama i naglasio predanost Vlade poštivanju i provedbi preostalih obveza iz pristupnih pregovora.
Razmijenjena su mišljenja o situaciji u državama regije jugoistočne Europe. Potpredsjednik Mimica naglasio je da Republika Hrvatska snažno podržava europsku perspektivu država jugoistočne Europe te ponovio spremnost Hrvatske da zemljama regije, pružanjem stručne i tehničke pomoći, prenese iskustva iz pristupnog procesa.
Razgovaralo se i o gospodarskoj situaciji i mjerama za suzbijanje krize u Europskoj uniji i Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na politiku zapošljavanja i privlačenje stranih investicija.




Pisane vijesti