Ministar Linić: Predstečajne nagodbe dale su rezultate i nastavljaju se, uz određene korekcije

Ministar financija Slavko Linić i njegov zamjenik Boris Lalovac održali su danas press konferenciju na kojoj su predstavili rezultate predstečajnih nagodbi. Ministar Linić rekao je da su predstečajne nagodbe u prošloj godini dale rezultate i da će se, uz određene korekcije, nastaviti.

"Bitka za razduživanje gospodarstva je dobro provedena u 2013. godini i uz određene korekcije bit će nastavljena. Pred Vladom je kako nastaviti bitku za razduživanje građana". Ministar je dodao da je predstečajna nagodba dio programa oporavka gospodarstva, jer je razduživanje privrede posao kojim se bave mnoge zemlje s ciljem da se štetne posljedice krize razriješe, te ocijenio kako je 2013. godina u tome bila dosta uspješna.

"Predstečajnim nagodbama kroz prošlu godinu uspjeli smo zaustaviti insolventnost, nelikvidnost, spasiti 20-ak tisuća radnih mjesta te spojiti vjerovnike i dužnike", kazao je. Kroz 795 predstečajnih nagodbi, koje su do sada potvrđene na trgovačkim sudovima, riješeno je oko 15 milijardi kuna njihova dugovanja, od čega je dogovorena otplata 8 milijardi kuna, a 7 milijardi kuna otpisano.



Pisane vijesti