Predsjednik Vlade Milanović i predsjednik Europskog parlamenta Schulz u Slavoniji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz obišli su danas poplavom pogođena područja u Slavoniji.

U izjavi za medije, nakon obilaska Gunje, predsjednik Vlade Milanović podsjetio je da je Vlada na jučerašnjoj sjednici u Županji donijela konkretne odluke, dodavši da će on kao premijer nadgledati kako se one provode. „Ne možemo biti populisti i obećavati stvari koje ne možemo ostvariti“, kazao je, istaknuvši da trebamo biti zahvalni nekakvim višim silama što nije bilo gore od ovoga. „Mislim da funkcioniramo solidno. Možda nismo savršeni, ali nismo ni loši“, dodao je. Odgovarajući na upit hoće li Hrvatska u suradnji sa Srbijom i BiH tražiti pomoć iz EU, premijer Milanović kazao je kako Hrvatska neće propustiti priliku da iz europskih fondova iskoristi svaki euro za pomoć poplavljenim područjima. „Možemo dobiti eventualno naknadu onoga što potrošimo, a moramo početi trošiti radi obnove u roku nekoliko tjedana“, rekao je predsjednik Vlade Milanović, zaključivši kako moramo aplicirati za sve ono što je realno.

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz izrazio je solidarnost i suosjećanje sa stradalima u poplavama, kazavši da u ovakvim trenucima najbolje dolazi do izražaja ljudska solidarnost. Dodao je da u ovakvim trenucima krize cijela država postaje jedna velika obitelj. „Došao sam vidjeti i što mi kao Europljani možemo učiniti u ovakvim situacijama“, naglasio je predsjednik Europskog parlamenta, rekavši kako je slične prozore doživio i u svom kraju u zapadnoj Njemačkoj kada je također velika poplava zahvatila brojna tamošnja mjesta.



Pisane vijesti