Potpredsjednica Vlade na otvaranju 12. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata u Šibeniku

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u hotelskom naselju „Solaris“ u Šibeniku 12. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata "12. SŠNIDOR - Šibenik 2006.".

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u hotelskom naselju „Solaris“ u Šibeniku 12. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata "12. SŠNIDOR - Šibenik 2006.". Natjecanje je organizirala Zajednica županijskih zajednica udruga HVIDR-e RH uz financijsku potporu i pokroviteljstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ovogodišnje 12. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske okupilo je oko 1.000 sudionika iz svih hrvatskih županija, te sudionike iz HVIDR-e HVO-a, a natjecat će se u 10 športskih disciplina.
Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor istaknula je kako bez doprinosa hrvatskih branitelja, a posebice hrvatskih ratnih vojnih invalida kojima je uputila posebnu zahvalnost, ne bi bilo ni slobodne, samostalne i europske Hrvatske. Napomenula je kako su novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji napravljeni značajni pomaci za populaciju hrvatskih branitelja te pozvala i sve druge da se uključe u borbu protiv birokracije u ostvarivanju prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.
Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u ovoj godini dodijeljeno 416 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja, 100%-tnim HRVI I. skupine u ovoj je godini dodijeljen 141 automobil, uz 148 dodijeljenih u 2005. godini i 44 u 2004. godini.
Na kraju svečanosti otvaranja umjetnik Antun Ferbežar, sudionik likovne kolonije na ovogodišnjem SŠNIDOR-u, uručio je potpredsjednici Kosor drvenu skulpturu ruže.
Nakon prvog održanog natjecanja u utrci u kolicima, potpredsjednica Kosor uručila je odličja najboljim natjecateljima.




Pisane vijesti