Potpredsjednica Kosor s predstavnicima Međunarodne lige humanista

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Međunarodne lige humanista predvođenog banjalučkim biskupom dr. sc. Franjom Komaricom.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Međunarodne lige humanista predvođenog banjalučkim biskupom dr. sc. Franjom Komaricom.

Predstavnici Međunarodne lige humanista upoznali su potpredsjednicu Kosor s aktivnostima ove organizacije kao međunarodne, neprofitne, nevladine organizacije uglednih mirotvoraca iz cijelog svijeta, osnovane 1974. godine u Dubrovniku, a čije se sjedište Odlukom Svjetskog kongresa jedinstva humanista od 1998. godine nalazi u Sarajevu. Također su ju upoznali i s planiranim Svjetskim kongresom jedinstva humanista: Humanizam, svjetski mir i globalizacija, koji će se održati u Dubrovniku od 23. do 26. listopada 2005. godine, a zamišljen je u svrhu izgradnje i govora o miru, s konkretnim primjerima iz suvremenog svijeta. Predstavnici Međunarodne lige humanista zatražili su pokroviteljstvo Vlade nad ovim Kongresom kao i sudjelovanje predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera i potpredsjednice Kosor.

Potpredsjednica Kosor zahvalila se na upućenom pozivu za sudjelovanje na Kongresu dajući svoju punu potporu aktivnostima Međunarodne lige humanista kao i značaju održavanja ovog Kongresa u Hrvatskoj.



Pisane vijesti