Potpredsjednica Vlade na otkrivanju spomen obilježja 1. samostalnoj satniji Podsused

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Podsusedu, u povodu 15. obljetnice osnivanja postrojbspomen obilježje 1. samostalnoj satniji Podsusepostrojbi koja je i službeno priznata kao prva oružana dragovoljačka postrojba iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Podsusedu, u povodu 15. obljetnice osnivanja postrojbe, spomen obilježje 1. samostalnoj satniji Podsused, postrojbi koja je i službeno priznata kao prva oružana dragovoljačka postrojba iz Domovinskog rata. Spomen obilježje otkrila je u pratnji ratnog zapovjednika postrojbe bojnika Siniše Ratković, jednog od osnivača postrojbe Krešimira Šurmanovića i predsjednika Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Toma Kačinarija. Po otkrivanju spomen-obilježja potpredsjednica Kosor uručila je plakete osnivačima satnije i zapovjednicima vodova.
Izgradnju spomen obilježja organizirala je Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.




Pisane vijesti