Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Na radnom sastanku, održanom uoči Međunarodnog dana nestalih osoba – 30. kolovoza, nazočni su upoznati s ovogodišnjim programom obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba u Vinkovcima, čemu će, po pozivu Saveza udruga, nazočiti i potpredsjednica Kosor.
Potpredsjednica Kosor izvijestila je nazočne predstavnike Saveza udruga o najnovijim aktivnostima s ciljem što učinkovitije potrage za zatočenima i nestalima. Vlada je osnovala Povjerenstvo Vlade za zatočene i nestale koje bi uskoro trebalo početi i s radom i koje će prioritetno imati za svrhu ubrzanje potrage za zatočenim i nestalima. Potpredsjednica Kosor ponovila je i ovom prigodom kako je pitanje zatočenih i nestalih i u razgovorima s predstavnicima Srbije i Crne Gore nulto pitanje hrvatske Vlade.
S obzirom na izražene zahtjeve predstavnika Saveza udruga za tretiranjem novčanih naknada koje se isplaćuju obiteljima zatočenih i nestalih kao trajnih prihoda u kartičnom i kreditnom poslovanju, potpredsjednica Kosor izvijestila ih je kako je uputila pismo svim bankama sa zamolbom da razmotre ovu mogućnost, a od nekih su već došli i pozitivni odgovori.




Pisane vijesti