Potpredsjednica Kosor na Bjelolasici s djecom iz Udruge SANUS

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Hrvatskom olimpijskom centru «Bjelolasica» djecu oboljelu od malignih bolesti koja se nalaze u programu psihosocijalne rehabilitacije Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti «Sanus» iz Splita.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Hrvatskom olimpijskom centru «Bjelolasica» djecu oboljelu od malignih bolesti koja se nalaze u programu psihosocijalne rehabilitacije Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti «Sanus» iz Splita. U Hrvatskom olimpijskom centru «Bjelolasica» u programu psihosocijalne rehabilitacije trenutno boravi 18 djece i 4 voditelja radionica, kao i 5 roditelja te prateće medicinsko osoblje.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dalo je u 2005. godini financijsku potporu, temeljem natječaja za projekte udruga koje se bave djecom i mladima, projektu Udruge «Živjeti sretno nakon maligne bolesti». Predsjednica Udruge Božena Anić zahvalila se na financijskoj potpori Ministarstva najavivši kako će se sa navedenim sredstvima tijekom zime organizirati psihosocijalna rehabilitacija za oboljelu djecu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Posjetu je nazočio i Zoran Mitrović, predsjednik Udruge roditelja djece oboljele od solidnih tumora «Krijesnica» iz Zagreba, čiji je ovogodišnji projekt rehabilitacije djece u kampu u Fužinama također financijski poduprlo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo što se i na ovaj način povezuju udruge koje okupljaju roditelje i djecu koja se liječe i oporavljaju od malignih oboljenja te istaknula kako je upravo u tijeku i realizacija dodjele državnog stana na korištenje obiteljima djece na liječenju u Zagrebu



Pisane vijesti