Potpredsjednica Vlade i ministar Ljubičić u posjetu Odjelu za onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Vijeća za djecu Vlade RH Jadranka Kosor i ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. sc. Neven Ljubičić posjetili su danas, u povodu Nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolestdjecu koja se nalaze na liječenju na Onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Vijeća za djecu Vlade RH Jadranka Kosor i ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. sc. Neven Ljubičić posjetili su danas, u povodu Nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolesti, djecu koja se nalaze na liječenju na Onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Upućujući želje za što skorijim ozdravljenjem svoj djeci koja se nalaze na Onkološkom odjelu potpredsjednica Kosor i ministar Ljubičić uručili su im prigodne darove - igračke i potrebnu opremu za Onkološki odjel.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako se i ovim posjetom, u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolesti, želi senzibilizirati javnost za problematiku djece oboljele od malignih bolesti i načine na koje se njima i njihovim obiteljima može pomoći. Napomenula je kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti aktivno podupire programe rehabilitacije djece oboljele od malignih bolesti te surađuje s udrugama roditelja oboljele djece «Krijesnice» iz Zagreba i «Sanus» iz Splita. Također je rekla kako je, u zajedničkoj suradnji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, ove godine u planu otvaranje dva centra za rehabilitaciju djece oboljele od malignih bolesti.

Potpredsjednica Kosor trajna je pokroviteljica Onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb, a na njezinu inicijativu članovima Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti «Krijesnice», čija se djeca nalaze na liječenju na Onkološkom odjelu, hrvatska Vlada dodijelila je na korištenje stan u državnom vlasništvu u Zagrebu.

Ministar Ljubičić najavio je kako će Klinika za dječje bolesti Zagreb uskoro ući u program «Bolnica prijatelja djece», što je jedna od mjera i Nacionalne populacijske politike.

Zahvalu na posjetu i darovima potpredsjednici Kosor i ministru Ljubičiću uputio je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb doc. dr. sc. Goran Rojić.



Pisane vijesti