Vlade Republike Hrvatske i Grad Zagreb prihvatili javnu ponudu za izgradnju dvorane Arena Zagreb

Vlada Republike Hrvatske i Grad Zagreb, usuglašeno je na sastanku, sufinancirat će najam Arene Zagreb koja će biti izgrađena po modelu javno privatnog partnerstva u jednakim iznosima.

Na današnjem sastanku u Banskim dvorima izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba nakon stručne analize prihvatila su obvezujuću javnu ponudu za izgradnju velike sportske dvorane Arena Zagreb.
Vlada Republike Hrvatske i Grad Zagreb, usuglašeno je na sastanku, sufinancirat će najam Arene Zagreb koja će biti izgrađena po modelu javno privatnog partnerstva u jednakim iznosima. Godišnji najam dvorane iznosit će 7,5 milijuna eura a u tu cijenu je uključen i hladni pogon. Izaslanstva Vlade i Grada, koja su predvodili predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader i gradonačelnik Milan Bandić, dogovorila su i zajedničko financiranje radova na završetku Muzeja suvremene umjetnosti u jednakim iznosima, a koji će biti otvoren već ove jeseni. Vlada će s 30 milijuna kuna sufinancirati i uređenje prostora bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u koje će biti preseljene četiri zagrebačke srednje škole koje danas nemaju primjerene prostore za rad, a Vlada će iz proračuna pokriti i dio troškova održavanja svjetskog prvenstva u stolnom tenisu koje će se održati u Zagrebu s 2,5 milijuna kuna. Također je dogovoreno osnivanje zajedničke tvrtke u koju će biti spojeni Pučko otvoreno učilište i Centar za kulturu.




Pisane vijesti