Potpredsjednica Vlade na svečanoj akademiji u povodu Dana zagrebačkih branitelja Vukovara

Svečanom akademijom u povodu Dana zagrebačkih branitelja Vukovarkoja se poklapa sa datum osnivanja 204. vukovarske brigadkomemorativno je obilježena uspomena na poginulpreminule i nestale hrvatske branitelje kao i preživjele dragovoljce iz Zagreba koji su sudjelovali u obrani Vukovara.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Domu Hrvatske vojske u Zagrebu svečanoj akademiji organiziranoj u povodu Dana zagrebačkih branitelja Vukovara od strane Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara. Dani zagrebačkih branitelja Vukovara održavaju se od 23. do 29. rujna pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor. U sklopu Dana zagrebačkih branitelja Vukovara potpredsjednica Kosor otkrila je ovog tjedna u Zagrebu spomen-ploču postavljenu u sjećanje na poginule i nestale zagrebačke branitelje u Vukovaru, danas je održan okrugli stol na temu «Bitka za Vukovar i njen značaj u stvaranu moderne Hrvatske», a bit će održan i okrugli stol na temu «Mediji i branitelji – međusobni odnos i dijalog», te organiziran malonogometni turnir na kojem će nastupiti ekipe hrvatskih branitelja.

Svečanom akademijom u povodu Dana zagrebačkih branitelja Vukovara, koja se poklapa sa datum osnivanja 204. vukovarske brigade, komemorativno je obilježena uspomena na poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje kao i preživjele dragovoljce iz Zagreba koji su sudjelovali u obrani Vukovara.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara na organiziranju manifestacije Dana zagrebačkih branitelja Vukovara, rekavši kako se njome prisjećamo doprinosa svih zagrebačkih, ali i svih drugih branitelja u Domovinskom ratu. Uputila je zahvalu svim hrvatskim braniteljima iz Zagreba i ostatka Hrvatske koji su sudjelovali u obrani Vukovara, a posebno je poštovanje iskazala obiteljima hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u obrani Vukovara. Potpredsjednica Kosor istaknula je i doprinos slavne 204. brigade u obrani Vukovara u Domovinskom ratu.

U ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpredsjednica Kosor uručila je Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara zahvalnicu na zaštiti dostojanstva Domovinskog rata i čuvanju interesa hrvatskih branitelja.

U obrani Vukovara u Domovinskom ratu sudjelovala su 232 dragovoljca iz Zagreba, poginulo je njih 72, od čega je 9 ubijeno na Ovčari.



Pisane vijesti