Potpredsjednica Vlade na otvorenju 4. sportskih susreta umirovljenika Hrvatske u Zaprešiću

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Zaprešiću 4. športske susrete umirovljenika Hrvatske.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako Sportske susrete umirovljenika već četvrtu godinu zaredom organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te je uputila zahvalu na suradnji Matici umirovljenika Hrvatske, Sindikatu umirovljenika Hrvatske i Gradu Zaprešiću. Napomenula je kako je cilj ovog programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti afirmacija starijih osoba kroz športsko-rekreacijske aktivnosti, zajedničko druženje i razmjena iskustava starijih osoba, a za njegovu provedbu Ministarstvo je ove godine izdvojilo oko 800.000,00 kuna. Na Sportskim susretima predviđeno je sudjelovanje oko 1000 starijih osoba iz cijele Hrvatske, od čega 400 natjecatelja podijeljenih u 21 ekipu.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u dosadašnjem mandatu, kroz novopokrenute programe međugeneracijske solidarnosti, otvorilo 14 dnevnih boravaka za starije osobe i pokrenulo 44 programa pomoći u kući za starije osobe, a najavila je skoro otvorenje nova tri dnevna boravka za starije osobe u gradovima Donjem Miholjcu, Otoku i Starom Gradu na Hvaru. Istaknula je kako je programima međugeneracijske solidarnosti obuhvaćeno oko 9.000 osoba starije životne dobi.Također je podsjetila i na veliki projekt povrata duga umirovljenicima za koji je iznađen model i koji je započet u mandatu ove Vlade.

Nazočne su pozdravili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Lokmer.

Potpredsjednica Kosor otvorila je u Zaprešiću i izložbu umjetničkih radova umirovljenika u organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske.



Pisane vijesti