Potpredsjednica Kosor s predstavnicima braniteljskih udruga

Predstavnici braniteljskih udruga podržavaju ulazak Hrvatske u NATO i Europsku uniju kazala je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nakon sastanka s braniteljskim udrugama održanom danas u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Na sastanku su nazočili i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar obrane Branko Vukelić i Davor Božinović, veleposlanik Misije RH pri NATO-u.
Vlada je u prošlom četverogodišnjem mandatu imala partnerski odnos s braniteljskim udrugama istaknula je potpredsjednica Kosor, istaknuvši nemjerljiv doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske.


Hrvatski branitelji dobro poznaju problematiku vezanu uz ulazak u NATO i činjenicu da se ne radi samo o vojno-političkom savezu, kazala je potpredsjednica Kosor, pojasnivši da će udruge iz Domovinskog rata organizirati tribine i okrugle stolovi na kojima će među svojim članstvom raspravljati o razlozima ulaska u NATO.

Ulazak Hrvatske u NATO savez i Europsku uniju nužan je zbog sigurnosnih razloga jer živimo u geopolitički nestabilnom području kazao je ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i istaknuo da će Hrvatska postati zemlja koja će i na taj način doprinijeti stabilnosti u regiji.

Hrvatska je spremna za ulazak u NATO savez i početkom travnja očekuje pozivnicu za članstvo rekao je ministar obrane Branko Vukelić, objasnivši da Hrvatska ima profesionalnu, učinkovitu i dobro opremljenu vojsku. NATO je izazov dodao je ministar, a modernizaciju vojske lakše ćemo provesti koristeći znanja zemalja članica NATO saveza.

Današnji operativni sastanak održan je kako je najavljeno na prošlotjednom sastanku predstavnika braniteljskih udruga s predsjednikom Vlade RH dr. sc. Ivom Sanaderom.



Pisane vijesti