Potpredsjednica Kosor s predstavnicima zajednice udruga oboljelih od PTSP-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je predstavnike Zajednice Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je na otvorenom, poštenom i iskrenom odnosu i kazala da je Vlada RH prihvatila novi program potpore za obitelji invalida i branitelja oboljelih od posttraumatskog stresa, a time ulazimo u novo razdoblje u kojem se okrećemo djeci i obiteljima branitelja. Briga o braniteljima nije i ne smije biti briga samo jednog ministarstva, već brigu o braniteljima moraju preuzeti sva ministarstva, državne institucije i lokalna samouprava.

Također, potpredsjednica Vlade se osvrnula na akcije Dijagnoza 1 i 2 i istaknula kako je riječ o mjerama suzbijanja mita i korupcije, ali ne i o mjerama protiv hrvatskih branitelja koji su časno branili Hrvatsku i ostvarili svoja prava.
Na taj se način nipošto neće podići hajka protiv bilo kojeg branitelja ili oboljelog od PTSP-a.


Predsjednik Zajednice, Marijan Vuk, kazao je, da Zajednica Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH bezrezervno podupire akcije Dijagnoza 1 i 2. Zahvalio je potpredsjednici Vlade i ministrici branitelja što je od samih početaka uz sve hrvatske branitelje.

O radu Zajednice i planovima za nadolazeće razdoblje govorio je glavni tajnik Tihomir Trešćec i kao jedno od važnih pitanja istaknuo je problem prostora za rad Zajednice, a potpredsjednica Kosor, najavila je da će nakon preseljenja, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dati svoje sadašnje prostorije za otvaranje PTSP centra i za potrebe Zajednice.

Na sastanku se razgovaralo i o pitanjima s kojima se u radu susreću Županijske udruge i njihovo članstvo.



Pisane vijesti