Potpredsjednica Vlade Kosor na identifikaciji posmrtnih ostataka žrtava iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas na identifikaciji posmrtnih ostataka žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Sisačko- moslavačke, Karlovačke, Osječko – baranjske i Brodsko – posavske županije, te posmrtnih ostataka preuzetih iz Republike Srbije i Republike Srpske.

Od deset danas identificiranih osoba njih dvoje bili su hrvatski branitelji, a preostalih osam osobe civilne su žrtve. Budući da se od deset osoba danas identificiranih njih šest nalazi na popisu zatočenih i nestalih iz 1991. taj broj je smanjen na 1061. Četiri osobe danas identificirane su iz kategorije ubijenih hrvatskih branitelja.

Također kazala je da se i dalje nastavlja potraga za nestalima s popisa iz 1991./1992. godine kao i za nestalima nakon vojno – redarstvene akcije «Oluja» i dodala da potraga neće završiti dok i posljednja osoba s popisa zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila ne bude pronađena.



Pisane vijesti