Potpredsjednica Vlade Adlešič s ministrom obrane Republike Čad Abdelkader Kamouguéom

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešič susrela se danas s ministrom obrane Republike Čad Wadel Abdelkader Kamouguéom.

Ministar obrane Republike Čad je izrazio dobrodošlicu hrvatskom izaslanstvu kao predstavnicima zemlje koja je dala svoje snage za operaciju EU u Čadu čiji će vojnici nastaviti svoju misiju pod zastavom UN-a. Čestitao je Republici Hrvatskoj na donesenoj odluci da hrvatske snage i dalje ostaju u operaciji. Izrazio je želju da uskoro ode u Iribu i osobno pozdravi naše vojnike.

Potpredsjednica Adlešič ga je upoznala sa nastojanjima Republike Hrvatske za ulazak u EU i punopravno članstvo u NATO-u te naglasila kako je RH prošla kroz rat, a svi naši vojnici koji su ovdje imaju iskustvo Domovinskog rata.

Ministar obrane istaknuo je problem sudanske pokrajine Darfur te naglasio da bi rješenje sudanskih izbjeglica znatno rasteretilo državu Čad.

Istaknuo je želju za bilateralnom suradnjom između RH i Republike Čad posebice na području gospodarstva. Republika Čad je zemlja bogata energentima koja je zbog puno godina nestabilnosti neistražena i neiskorištena.



Pisane vijesti