Potpredsjednica Vlade Kosor na otvaranju izložbe dječjih crteža

Na poziv Državne uprave za zaštitu i spašavanje potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je priznanje Jeleni Vranić iz Osnovne škole Dugo selo koja je osvojila treće mjesto u trećoj kategoriji na Međunarodnom natječaju dječjih crteža, koji je održan pod okriljem EUR – OPA Vijeća Europe. Djeca iz svih škola nazočila su svečanosti u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Čestitajući nagrađenoj učenici potpredsjednica Kosor podržala je nastojanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje u edukaciji djece. Kao predsjednica Vijeća za djecu koje skrbi nad svim aktivnostima vezanim uz djecu zahvalila je djeci koja su sudjelovala na Međunarodnom natječaju dječjih crteža „Spasitelj“ na temu katastrofa, nesreća, terorističkih napada, požara i prve pomoći.

Damir Trut, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje naglasio je da se Državna uprava za zaštitu i spašavanje po drugi put odazvala natječaju i poslala 5 crteža, i to djece iz Osnovnih škola Hodošan iz Donjeg Kraljevca, Dugo Selo, te Ivan Goran Kovačić iz Zagreba.



Pisane vijesti