Čestitka predsjednice Vlade Ukrajine

Predsjednica Vlade Ukrajine Julija Timošenko uputila je čestitku na imenovanju predsjednici Vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor.

„Vaša Ekscelencijo, poštovana gospođo Kosor,

U ime Vlade Ukrajine te moje osobno ime primite iskrene čestitke povodom Vašeg imenovanja predsjednicom Vlade Republike Hrvatske.

Duboko sam uvjerena da će Vaše bogato iskustvo na najbolji način služiti produktivnoj aktivnosti Vlade kojoj ste na čelu.

Vaša država čvrsto provodi kompleksne te značajne reforme usmjerene na razvoj Hrvatske kao demokratske europske države. Nadam se da će ovo razdoblje biti uspješno za Vašu zemlju u provedbi jednog od glavnih prioriteta vanjske politike – ulaska u Europsku uniju, a daljnje produbljivanje ukrajinsko-hrvatske suradnje pridonijet će gospodarskom razvoju obiju država te jačanju sigurnosti i stabilnosti na europskom kontinentu.

Slobodna sam iskoristiti ovu priliku da izrazim povjerenje u daljnji razvoj odnosa između Ukrajine i Republike Hrvatske te Vama želim značajna postignuća na državnoj razini, a narodu prijateljske Hrvatske dobrobiti i procvata“, stoji u čestitci ukrajinske predsjednice Vlade.



Pisane vijesti