Sklopljen Sporazum o namjeravanom nastavku pripremnih radova za sanaciju Mravinačke kave i zbrinjavanje mikroarmiranih cementnih cijevi

Vlada Republike Hrvatske donijela je 2. listopada 2009. godine Zaključak, kojim je zadužila Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva da putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigura sredstva i provede sanaciju i zbrinjavanje azbestnog otpada.

Temeljem tog Zaključka, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i tvrtka Odlagalište sirovina d.o.o. sklopili su danas Sporazum o namjeravanom nastavku pripremnih radova za sanaciju Mravinačke kave i zbrinjavanja mikroarmiranih cementnih cijevi (azbestno-cementnih cijevi) iz kruga tvornice Salonit d.d. u stečaju u Mravinačku kavu na plohi koja će se urediti u tijeku izvođenja pripremnih radova.

Na pripremnim poslovima radit će 97 bivših radnika tvornice Salonit d.d. u stečaju koji su zdravstveno sposobni i osposobljeni za rad na siguran način, a s kojima će tvrtka Odlagalište sirovina zaključiti ugovor o radu na određeno vrijeme za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2009. godine do kada će se obaviti svi pripremni radovi za sanaciju Mravinačke kave.

Nakon pribavljanja građevinske dozvole Fond će raspisati natječaj radi odabira izvođača radova na sanaciji Mravinačke kave te će i na tim poslovima biti angažirani zdravstveno sposobni i radno osposobljeni bivši radnici tvornice Salonit u stečaju koji to žele.



Pisane vijesti