Reagiranje Ureda za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske

Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske odbacuje neutemeljene tvrdnje predsjednika Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata Dubravka Čorka iznesene na konferenciji za novinare.

„Najoštrije odbacujemo tvrdnje predsjednika Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata Dubravka Čorka da predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor nije poduzela ništa u povodu zahtjeva predstavnika spomenutog sindikata.

Naime, 25. kolovoza 2009. godine, održan je sastanak predstojnika Ureda predsjednice Vlade i državnog tajnika Krunoslava Mesarića i predsjednika HES-a Dubravka Čorka. Gospodin Čorak je tom prilikom iznio svoje viđenje trenutačnog stanja u HEP-u te je dobio punu potporu za djelovanje sindikalnog rukovodstva.

Također, 4. prosinca 2009. godine, u Vladi Republike Hrvatske je ponovno zaprimljen dopis HES-a. Navedeni dopis je odmah proslijeđen resornom Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Nadalje, 18. siječnja 2010. godine Uprava za rad i tržište rada Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva uputila je dopis HES-u u kojem iscrpno navodi mjere i postupke za zaštitu dostojanstva radnika te ističe kako je stupanjem na snagu Zakona o suzbijanju diskriminacije, obavljanje poslova za suzbijanje diskriminacije povjereno pučkom pravobranitelju.

Prema tome, razvidno je da je premijerka Kosor poduzela sve zakonom moguće radnje i aktivnosti u ovom slučaju te odbacujemo neutemeljene tvrdnje predsjednika HES-a Dubravka Čorka.“



Pisane vijesti