Predsjednica Vlade s predstavnicima Audiovizualne struke

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Audiovizualne strukDanom Budisavljević i Ivanom Maloča iz Hrvatske udruge producenata te Hrvojem Hribarom iz Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Na sastanku se razgovaralo o provedbi Zakona o audiovizualnim djelatnostima, mogućim poreznim poticajima za filmske ekipe te o Zakonu o HRT-u. Sudionici sastanka kazali su da je model hrvatskog Zakona o audiovizualnim djelatnostima dobio pohvale krovnih europskih organizacija, međutim spomenuli su problem u provedbi Zakona.

Također govorili su o mogućim mjerama za poticanje ulaganja u domaći film, filmsku industriju i izvoz filmskih usluga. Smatraju da postoje mogućnosti da se otvori prostor ovoj djelatnosti što bi u konačnici rezultiralo i snaženju gospodarstva. U tom smislu prezentirali su premijerki Kosor neke od modela poreznih poticaja u europskoj praksi. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je da će razmotriti ideje iznesene na današnjem sastanku. Što se tiče modela vezanih uz poticanje ulaganja u domaći film te otvaranje prostora ovoj djelatnosti kazala je da se to uklapa u vladin Program gospodarskog oporavka na onaj dio koji se odnosi na rješavanje prepreka vezanih uz investicije.
Predsjednica Vlade složila se sa sudionicima sastanka da je nužno Hrvatsku pozicionirati kao zemlju poželjnu za snimanje.




Pisane vijesti