Predsjednica Vlade čestitala Dan neovisnosti

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je, u povodu Dana neovisnosti, čestitku svim hrvatskim građankama i građanima.

„Prije devetnaest godina, Hrvatski sabor je potvrdio odlučnost i volju hrvatskoga naroda i donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom SFRJ. Samo dan prije povijesne saborske odluke, agresorska JNA je bombardirala Banske dvore i pokušala ubiti hrvatsko državno vodstvo.

Stoga se i danas sa zahvalnošću sjećamo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i dajemo počast svim hrvatskim braniteljima na izborenoj slobodi. Ta nas činjenica obvezuje na izgradnju države dostojne njihove žrtve.

Vlada RH kojoj sam na čelu, ustrajat će na politici čistih ruku, čistog obraza i čistih računa. Vlada poštuje sve svoje građanke i građane i služi im. Gradeći modernu i pravednu državu, na zadnjim metrima tog puta otvorili smo širom vrata Europske unije. Dostigli smo standarde kojih se više nitko neće moći odreći, i Hrvatska se od ovog trenutka može kretati samo naprijed.

Jamstvo pune političke, ali i osobne neovisnosti je gospodarska i financijska stabilnost. Ona je put do boljeg života svih hrvatskih građana, put do smanjenja ekonomskih i svih drugih podjela hrvatskog društva. Zato ne možemo i nećemo posustati u postizanju zacrtanih strateških ciljeva pa nastavljamo provedbu mjera gospodarskog oporavka koje vode povećanju proizvodnje, izvoza i ulaganja, te zaposlenosti. To su prvorazredni nacionalni interesi, uvjeti bez kojih se dalje ne može i o tome i na ovaj povijesni dan, s pravom tražimo suglasje svih političkih snaga u Hrvatskoj.

U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, svima čestitam Dan neovisnosti.“



Pisane vijesti