Medved izgred u Sisku ocijenio dokazom psihoze nakon potresa i pozvao na stabilnost

Za izgred koji je u petak izazvao rastrojeni mladi Siščanin, koji je ušao u županijske urede privremeno smještene u zgradi Strukovne škole i rekao da ima bombu,  potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je rekao kako je on dokaz psihoze koja vlada nakon potresa te je pozvao sve stradalnike da zadrže stabilnost. 

Nakon što je policija uhitila i odvela počinitelja, ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, koji je došao na mjesto izgreda i čekao rasplet krize, rekao je novinarima ispred Strukovne škole kako je policija odradila svoj posao te da se osoba predala.

"Detalje će objaviti policija, koji su bili motivi ovoga i ostalo. Čestitke policiji kako je promptno reagirala i riješila situaciju u Zagrebu i ovdje", dodao je Medved.

Svi moraju pridonijeti stabilnosti u društvu

Kako je rekao, taj je slučaj dokaz psihoze koja vlada nakon razornog potresa. Pozvao je sve stradalnike da zadrže stabilnost i najavio obnovu stradalog područja i povratak života u Sisak i na Banovinu, područje koje je teško stradalo i u Domovinskom ratu i u potresu. Poručio je kako svi moraju pridonijeti stabilnosti u društvu.

U trenutku kad je upao u dio škole u kojem su smještene neke županijske službe, počinitelj je pitao za župana Ivu Žinića, koji nije bio u zgradi, nego je ubrzo došao i izvan zgrade, koja je bila evakuirana, čekao da se riješi kriza.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti