Vlada: Javna ponuda dionica INE počinje 13. studenoga

Javna ponuda dionica Ine počet će u ponedjeljak, 13. studenoga kada će hrvatski građani moći početi predavati svoje ponude za kupnju dionica Ine, uz raspon cijene od 1.400 do 1.900 kuna za dionicu, odlučila je danas hrvatska Vlada.

ZAGREB, 10. studenog (Hina) - Javna ponuda dionica Ine počet će u ponedjeljak, 13. studenoga kada će hrvatski građani moći početi predavati svoje ponude za kupnju dionica Ine, uz raspon cijene od 1.400 do 1.900 kuna za dionicu, odlučila je danas hrvatska Vlada.

Hrvatski građani, uz pravo prvenstva i posebne pogodnosti, ponude za kupnju Ininih dionica moći će predavati od 13. studenoga do 23. studenoga i to do 20 sati.

Hrvatski građani ponude za kupnju dionica Ine moći će predavati u poslovnicama Raiffeisen banke Hrvatske, te u nekim poslovnicama Fine (bit će objavljen i točan popis tih poslovnica).

Od ponedjeljka, 13. studenoga ponude će moći početi predavati i institucionalni investitori, kao i građani bez pogodnosti, a to će moći činiti do 27. studenoga, do 15 sati.

Po isteku toga roka, 27. studenoga Vlada će odlučiti i o konačnoj cijeni po kojoj će ponuditeljima prodati dionice Ine, a ona će se kretati unutar utvrđenog raspona od 1.400 do 1.900 kuna, a odlučit će i o alokaciji dionica, odnosno o tome koliko će uz pravo prvenstva dionica kupiti građani, a koliko bez tog prava i posebnih pogodnosti institucionalni investitori.

Cijela procedura i transakcija završit će se 1. prosinca do kada bi trebali izvršiti prijenos dionica na kupce i za to dobiti novac, kazao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Vlada će javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju objaviti u ponedjeljak, 13. studenoga u svim dnevnim medijima.

Hrvatski građani uz pravo prvenstva i posebne pogodnosti moći će predati ponudu za kupnju dionica Ine do najviše 38.000 kuna, a na svakih deset tako kupljenih dionica koje zadrže najmanje godinu dana dobit će jednu dionicu besplatno.

U postupku javne ponude Vlada će prodati najmanje 15, a najviše 17 posto dionica Ine.



Pisane vijesti