Premijer Sanader: BDP je u prvom polugodištu porastao 4,6-4,7 posto

Bruto domaći proizvod Hrvatske u prvom je polugodištu ove godine porastao 4,6-4,7 posto, izjavio je danas premijer Ivo Sanader pozivajući se na statističke podatke.

ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Bruto domaći proizvod Hrvatske u prvom je polugodištu ove godine porastao 4,6-4,7 posto, izjavio je danas premijer Ivo Sanader pozivajući se na statističke podatke.

Premijer je time na početku sjednice Vlade odgovorio na neke procjene predstavnika oporbenih stranaka koji su jučer tijekom "akutalnog prijepodneva" u Hrvatskom saboru iznosili procjenu da je rast BDP-a u prvom polugodištu ispod 3,5 posto.

Sanader je također podsjetio da je Hrvatska u izvješću Svjetskog ekonomskog foruma o konkurentnosti, koju je jučer predstavilo i Nacionalno vijeće za konkurentnost, 'skočila' za 13 mjesta i nalazi se na 51. od ukupno 125 zemalja.

Hrvatska pokazuje da se danas, u globaliziranom svijetu može nositi sa ostalim zemljama, kazao je.

Sanader je kao cilj naveo poboljšanje rejtinga. Cilj je dogodine povećati naš rejting i ići naprijed, rekao je.

S današnje sjednice Vlade premijer je čestitao i Dan pomorstva, ističući kako posljednjih nekoliko godina pomorski promet u Hrvatskoj raste 20 posto godišnje.Pisane vijesti