Predsjednik Vlade otvorio novu zgradu hrvatskog veleposlanstva u Varšavi

Hrvatski premijer Ivo Sanader u srijedu je u Varšavi svečano otvorio novu zgradu hrvatskog veleposlanstva i na prigodnoj svečanosti ponovno istaknuo važnost potpore prijateljskih zemalja Hrvatskoj za ulazak u EU i NATO.

VARŠAVA, 26. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader u srijedu je u Varšavi svečano otvorio novu zgradu hrvatskog veleposlanstva i na prigodnoj svečanosti ponovno istaknuo važnost potpore prijateljskih zemalja Hrvatskoj za ulazak u EU i NATO.

Veleposlanstvo novu unajmljenu zgradu koristi već godinu dana no službeni posjet premijera Sanadera Poljskoj hrvatski veleposlanik Nebojša Koharović iskoristio je za malu svečanost kojoj je nazočio i poljski ministar vanjskih poslova Stefan Meller i predstavnici diplomatskog zbora.

Premijer Sanader je u prigodnom govoru rekao da je Hrvatskoj potrebna potpora prijateljskih zemalja za ulazak u EU i NATO. "Za ulazak u EU i NATO Hrvatskoj treba potpora prijatelja i to očekuje od Poljske", rekao je premijer Sanader. On je također istaknuo da sve zemlje jugoistočne Europe zaslužuju europsku perspektivu i ponovio da će Europa biti cjelovita tek onda kada sve zemlje budu ujedinjene u EU-u.



Pisane vijesti