Predsjednik Vlade: Vlada će zaštititi standard građana

Hrvatska Vlada prati krizu u svijetu zbog porasta cijena nafte i znat će poduzeti odgovarajuće mjere za zaštitu standarda hrvatskih građana, izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader novinarima u Varšavi gdje boravi u jednodnevnom službenom posjetu.

VARŠAVA, 26. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada prati krizu u svijetu zbog porasta cijena nafte i znat će poduzeti odgovarajuće mjere za zaštitu standarda hrvatskih građana, izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader novinarima u Varšavi gdje boravi u jednodnevnom službenom posjetu.

Sanader je rekao da je skratio posjet Poljskoj da bi u četvrtak nazočio sastanku Uprave Ine od koje očekuje odgovore na pitanja o poskupljenju goriva, s čim Vlada nije bila upoznata.

Sanader je rekao da ga zanima kalkulacija INA-e koja je dovela do viših cijena benzina i dodao da je zatražio da nadležne službe ispitaju situaciju.

"U uvjetima kad u svijetu rastu cijene goriva, Vlada ne može zaustaviti porast cijena u zemlji, ali ga može usporiti", rekao je Sanader i dodao da će Vlada u četvrtak i petak objaviti mjere koje će poduzeti radi zaštite standarda hrvatskih građana.



Pisane vijesti