Predsjednik Vlade posjetio Hrvatsku državnu samoupravu u Budimpešti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Sanader posjetio je večeras i Hrvatsku državnu samoupravu u Budimpešti, gdje je najavio da će hrvatska Vlada vrlo skoro donijeti odluku o sufinanciranju izgradnje Hrvatsko-mađarskog obrazovnog centra Miroslav Krleža u Pečuhu.

BUDIMPEŠTA, 26. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Sanader posjetio je večeras i Hrvatsku državnu samoupravu u Budimpešti, gdje je najavio da će hrvatska Vlada vrlo skoro donijeti odluku o sufinanciranju izgradnje Hrvatsko-mađarskog obrazovnog centra Miroslav Krleža u Pečuhu.

Članove Predsjedništva Hrvatske državne samouprave izvijestio je da je u razgovoru s mađarskom Vladom spomenuo i pitanje kako pronaći način da hrvatska manjina ima svog zastupnika u mađarskom parlamentu.

Predsjednik Hrvatske državne samouprave Mijo Karagić napomenuo je da, nažalost, Hrvati u Mađarskoj ni na predstojećim parlamentarnim izborima u travnju ove godine neće moći birati svog zastupnika, te izrazio bojazan da bi na predstojećim lokalnim i manjinskim izborima u listopadu mogao biti smanjen i broj hrvatskih samouprava u Mađarskoj. Trenutno je u Mađarskoj 107 hrvatskih samouprava, ali procjenjuje se da bi ih moglo biti 20-ak manje, kazao je.



Pisane vijesti