Premijer Sanader: Zbog napada na diplomate srbijanskim vlastima uputit ćemo prosvjednu notu

Premijer Ivo Sanader najavio je danas da će Hrvatska uložiti prosvjednu notu i od srbijanskih vlasti zatražiti da istraže sinoćnji napad na dvojicu hrvatskih diplomata u Beogradu. Čekam potpunu informaciju, a sigurno je da ćemo uložiti prosvjednu notu i zatražiti da srbijanske vlasti istraže sve u vezi s tim događajem, da se to sankcionira, izjavio je Sanader u Budimpešti nakon zajedničke sjednice hrvatske i mađarske Vlade.

BUDIMPEŠTA, 26. siječnja 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader najavio je danas da će Hrvatska uložiti prosvjednu notu i od srbijanskih vlasti zatražiti da istraže sinoćnji napad na dvojicu hrvatskih diplomata u Beogradu. Čekam potpunu informaciju, a sigurno je da ćemo uložiti prosvjednu notu i zatražiti da srbijanske vlasti istraže sve u vezi s tim događajem, da se to sankcionira, izjavio je Sanader u Budimpešti nakon zajedničke sjednice hrvatske i mađarske Vlade.

Hrvatski premijer pretpostavlja da se radi o pojedinačnom incidentu i da nema nikakvih drugih političkih implikacija.

Dvojica diplomata hrvatskog veleposlanstva u Beogradu fizički su napadnuti u srijedu navečer u beogradskom naselju Senjak, u kojemu su diplomatske rezidencije. Dok su kasno navečer sjedili u službenom automobilu s diplomatskim pločicama na automobil su nasrnula četvorica napadača, uspjeli su razbiti staklo i diplomatu koji je sjedio na vozačkom mjestu zadali nekoliko udaraca.



Pisane vijesti