Sanader: Hrvatska spremna za screening o prvom poglavlju

Hrvatska je spremna da 20. listopada otpočne screening, odnosno proces detaljne usporedbe usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU, o prvom poglavlju, rekao je na današnjoj sjednici Vlade premijer Ivo Sanader.

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska je spremna da 20. listopada otpočne screening, odnosno proces detaljne usporedbe usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU, o prvom poglavlju, rekao je na današnjoj sjednici Vlade premijer Ivo Sanader.

Najavio je da će se prvi sastanak radne skupine za pregovore s EU održati u ponedjeljak u Banskim dvorima, a danas popodne sastaje se Koordinacija za pregovore o pristupanju.

S optimizmom gledam naprijed, naglasio je premijer.

Zadovoljan je što su sve parlamentarne stranke i Nacionalni odbor za praćenje pregovora s EU usuglasili tek saborske rezolucije o pristupanju Uniji.

Premijer je pozdravio održavanje summita predsjednika srednjoeuropskih država u Zagrebu izražavajući nadu da će se Hrvatska na taj način dodatno afirmirati i učvrstiti svoj međunarodni položaj.



Pisane vijesti