Vlada s Brodsko-posavskim gospodarstvenicima

Uoči sjednice Vlade u Slavonskom Brodu premijer Ivo Sanader s potpredsjednicima Vlade i nekolicinom ministara susreo se s vodstvom Brodsko-posavske županije, saborskim zastupnicima s toga područja i pedesetak gospodarstvenika.

SLAVONSKI BROD, 22. rujna 2005. (Hina) - Uoči sjednice Vlade u Slavonskom Brodu premijer Ivo Sanader s potpredsjednicima Vlade i nekolicinom ministara susreo se s vodstvom Brodsko-posavske županije, saborskim zastupnicima s toga područja i pedesetak gospodarstvenika.

Na početku susreta premijer Sanader je kazao kako žele izravno od gospodarstvenika čuti koje su najveće gospodarske teškoće u toj županiji i kako zajednički ubrzati gospodarski rast.

Tajnik Županijske gospodarske komore Krešimir Rudec upozorio je premijera Sanadera da županijsko gospodarstvo zaostaje za državnim prosjekom. Odgovarajući na njegova pitanja, premijer Sanader obećao je punu potporu u osnivanju carinarnice u Slavonskom Brodu, dodavši kako Vlada izrađuje i elaborat o graničnim prijelazima za uvoz neke robe. Tako bi se, ustvrdio je, smanjila nelojalna konkurencija, osobito u uvozu poljoprivrednih proizvoda.

Obećana je i potpora bržoj izgradnji brodske luke, a premijer je istaknuo kako će se Vlada zauzeti i za rješenja u nabavi kvalitetne sirovine za drvnoprerađivačku industriju. "Prodajemo trupce u bescijenje, a uvozimo gotove proizvode i to moramo zaustaviti", rekao je premijer Ivo Sanader.

Na Vladinu potporu mogu računati i tvrtke "Đure Đakovića", posebno pri sklapanju novih poslova s nekim državnim poduzećima, istaknuto je, među ostalim, na susretu Vlade s gospodarstvenima Brodsko-posavske županije.

Dok se održavao taj sastanak, neki su ministri obišli ustanove iz svoga resora. Tako je ministar zdravstva Neven Ljubičić u Općoj bolnici "Dr. Josipa Benčevića" otvorio novouređen prostor za četiri polikliničke ginekološke ambulante i dvije ambulante s jednim previjalištem za kožni odjel, u što je Županija od decentralizirana novca uložila oko 800.000 kuna.



Pisane vijesti