Predsjednik Vlade: U Hrvatskoj više nitko nikome neće prijetiti

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader danas je na pitanje novinara o prijetnjama koje mu je jučer uputio uhićeni Hrvoje Petrač rekao da u Hrvatskoj više nitko nikome neće prijetiti.

PAKRAC, 2. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader danas je na pitanje novinara o prijetnjama koje mu je jučer uputio uhićeni Hrvoje Petrač rekao da u Hrvatskoj više nitko nikome neće prijetiti.

U Hrvatskoj više nitko nikome neće prijetiti. Ni običnom građaninu, ni javnim radnicima, ni novinarima, pa ni državnim dužnosnicima, istaknuo je premijer.

Sve državne službe dobile su nalog i s organiziranim kriminalom obračunat ćemo se do kraja. U Hrvatskoj više nitko nikome neće prijetiti, ponovio je premijer Sanader, u izjavi novinarima prigodom današnjega posjeta Pakracu.

U četvrtak uhićeni Petrač jučer je ispred sudnice u grčkom gradu Igoumenitsu novinarima izjavio kako želi "puno sreće" premijeru Sanaderu "u njegovu političkom samoubojstvu".

Petrač, za kojim je raspisana Interpolova tjeralica, bio je u bijegu od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine. Godinu dana kasnije zagrebački Županijski sud proglasio ga je inicijatorom tog kriminalnog djela i osudio na šest godina zatvora. Spominje ga se i u kontekstu mreže pomagača odbjeglog generala HV-a Ante Gotovine protiv kojega je Haški sud (ICTY) u srpnju 2001. podigao optužnicu, tereteći ga za ratne zločine.



Pisane vijesti