Uži kabinet: Što prije utvrditi pregovaračke pozicije Vlade o pregovorima s holdinzima

Odmah nakon utvrđivanja pregovaračkih pozicija, za što je zadužen potpredsjednik Vlade Damir Polančec, pristupit će se pregovorima sa SN i Dom holdinzima oko prijenosa dionica Liburnia Riviera Hotela, izjavio je danas glasnogovornik Vlade Ratko Maček koji očekuje da će ti pregovori vrlo brzo završiti.

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Odmah nakon utvrđivanja pregovaračkih pozicija, za što je zadužen potpredsjednik Vlade Damir Polančec, pristupit će se pregovorima sa SN i Dom holdinzima oko prijenosa dionica Liburnia Riviera Hotela, izjavio je danas glasnogovornik Vlade Ratko Maček koji očekuje da će ti pregovori vrlo brzo završiti.

Maček je, nakon današnje sjednice Vladina Užeg kabineta, istaknuo kako je premijer Ivo Sanader zadužio je potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, da što skorije utvrdi startne pozicije za pregovore sa SN holdingom i DOM holdingom oko prijenosa dionica Liburnija Riviera hotela.

Intenzivne konzultacije o Liburniji traju cijelo vrijeme i Vlada, u duhu dobrog gospodara, nastoji zaštititi državne interese, istaknuo je Maček.

Najavio je i osnivanje radne skupine koja bi uskoro trebala pripremiti i u saborsku proceduru uputiti novi zakon o privatizaciji.

Na pitanje hoće li potpredsjednik Polančec snositi odgovornost za propuste u pripremi Vladine odluke da dionice Liburnije prenese na dva holdinga, kako bi namirila državni dug iz kuponske privatizacije, Maček je odgovorio, niječno.

Naglasio je da u samom postupku davanja suglasnosti nije bilo netransparentnosti, nego se ona dogodila u pripremi samoga sporazuma s holdinzima, za što je, kaže, bilo odgovorno isključivo čelništvo HFP-a.

Glasnogovornik Vlade ponovio je da Polančec nije znao za činjenicu da je Upravni odbor HFP-a u studenom prošle godine stavio izvan snage rujanski sporazum sa SN holdingom. Obavijest o tome, tvrdi Maček, u Vladu nije stigla.

Na današnjoj sjednici užega Kabineta bio je i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, ali po Mačekovim riječima, nije bilo govora o aktivnostima državnog odvjetništva vezanim uz kuponsku privatizaciju.

Bajić je Uži kabinet izvijestio o aktivnostima iz njegova djelokruga, a o kojima državni vrh izvještava redovito, kazao je Maček.

Zamoljen da komentira najavu Slovenije o proglašenju epikontinentalnoga pojasa u Jadranu, Maček je kazao kako Ministarstvo vanjskih poslova intenzivno radi na tom slučaju.

"Želimo da se taj problem riješi u duhu dobrosusjedskih odnosa, a ako to ne bude moguće, ići ćemo na arbitražu", kazao je.

Vlada će na sutrašnjoj sjednici, nakon ljetne stanke, uz ostalo razmotriti izješće o stanju na poplavljenim područjima te odlučiti kako pomoći lokalnom stanovništvu.



Pisane vijesti