Predsjednik Vlade: Vlada će ponovno razmotriti svoju suglasnost u slučaju Liburnia Riviere

Premijer Ivo Sander rekao je danas kako će predložiti da Vlada razmotri svoju suglasnost da se većinski paket dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda dvama holdinzima radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije.

DUBROVNIK, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sander rekao je danas kako će predložiti da Vlada razmotri svoju suglasnost da se većinski paket dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda dvama holdinzima radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije.

"Predložit ću Vladi da ponovno razmotri svoju suglasnost koju je dala Hrvatskom fondu za privatizaciju, a očekujem od Državnog odvjetništva da nam da mišljenje o cjelokupnom procesu, ali i o procesu koji se odvijao od početka kuponske privatizacije", rekao je u Dubrovniku Ivo Sanader komentirajući najnovija događanja vezana uz nagodbu između Hrvatskog fonda za privatizaciju i privatizacijsko-investicijskih fondova u slučaju hotela Liburnia u Opatiji.

Premijer Sanader rekao je kako postoji izvješće Državne revizije iz 2002. godine koje se također želi aktualizirati te kako će Vladi predložiti da ponovno razmotri svoju odluku i eventualno, ovisno o mišljenju Državnog odvjetništva, povuče svoju suglasnost koju je dala Hrvatskom fondu za privatizaciju za nagodbu s investicijskim fondovima.

"Ako se to dogodi i od Državnog odvjetništva dobijemo informaciju da sve nije bilo sukladno zakonu, povući ćemo konzekventne korake u smislu odgovornosti čelnih ljudi u Fondu", naglasio je premijer te dodao kako je slučaj Liburnia Riviere jedan od problema koji je njegova vlada naslijedila od bivše. No, dodao je Sanader, privatizacija u Hrvatskoj nema alternative, ali mora biti apsolutno transparentna.

Osvrćući se na najnovije poskupljenje goriva, premijer je rekao da ako se prijeđe kritična točka, odnosno ako bi cijena supera prešla 8 kuna, onda će Vlada intervenirati za što ima spremne mehanizme.

Odgovarajući na novinarsko pitanje vezano uz prodaju nekretnina koje su u srpskom vlasništvu na hrvatskom području, premijer je rekao kako je tijekom njegova posjeta Beogradu i razgovora s premijerom SiCG Svetozarom Marovićem potpisana zajednička izjava da se do daljnjega neće raspolagati nekretninama sve dok se ne raščisti sve vezano uz hrvatske nekretnine u Srbiji i Crnoj Gori i obrnuto. Tom prigodom, rekao je Sanader, ratificiran je ugovor o sukcesiji te dogovoreno da se neće poduzimati jednostrani koraci.

Kada je u pitanju aktualna situacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i problemi vezani uz vladajuću koaliciju HDZ-HSP-Nezavisna lista Stipe Gabrića Jamba, Sanader je rekao kako je sigurno da ponovljenih izbora neće biti.



Pisane vijesti