Vlada obilježila Dan državnosti polaganjem vijenaca za poginule branitelje

U povodu Dana državnosti izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, na čelu kojega je bio predsjednik Vlade dr.sc. Ivo Sanader, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Križa na groblju branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

U povodu Dana državnosti izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, na čelu kojega je bio predsjednik Vlade dr.sc. Ivo Sanader, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Križa na groblju branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Osim predsjednika Vlade u izaslanstvu su još bile potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

Kod Križa na groblju branitelja vijence su položila i zapalila svijeće i izaslanstva Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane, Oružanih snaga i Ministarstva unutarnjih poslova.

Predsjednik Vlade te izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga položili su vijence i zapalili svijeće i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Cvijeće na Tuđmanov grob položili su i predstavnici djece i udovica hrvatskih branitelja.

Predstavnici ministarstava položili su vijence i zapalili svijeće i na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj, a izaslanstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata kod Križa na groblju Miroševcu.

Predsjednik i članovi Vlade kasnije su prisustvovali misi za domovinu koju je, u crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, predvodio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. U svojoj je propovijedi kardinal Bozanić kazao da danas molimo i zahvaljujemo Bogu za domovinu, sve njezine stanovnike, a posebno za one koji su na vlasti, te na osobit način imaju odgovornost za državu.

"Želimo da naša domovina bude zemlja mira, solidarnosti, pravde, međusobnog uvažavanja i siguran dom svima koji u njoj žive. Veseli nas svaki njezin napredak i svaki korak koji vodi sigurnijoj i uspješnijoj budućnosti", kazao je, izmolivši blagoslov i za autocestu Zagreb - Split koja se sutra pušta u promet.

Misno slavlje završilo je himnom Lijepa naša.



Pisane vijesti