Predsjednik Vlade s potpredsjednikom Microsoft korporacije

Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je s predsjednikom Uprave Microsofta EMEA i višim potpredsjednikom Microsoft korporacije Jean-Philippe Courtoisom razgovarao o realizaciji tri projekta, a Ministarstvo znanosti i Microsoft potpisali su Ugovor o realizaciji prvog projekta - "Partneri u učenju".

Prenosimo s Hine:

Predsjednik Vlade s Courtoisom o tri projekta Vlade i Microsofta

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je s predsjednikom Uprave Microsofta EMEA i višim potpredsjednikom Microsoft korporacije Jean-Philippe Courtoisom razgovarao o realizaciji tri projekta, a Ministarstvo znanosti i Microsoft potpisali su Ugovor o realizaciji prvog projekta - "Partneri u učenju".

Taj su ugovor potpisali Jean Philippe Courtois i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragan Schwarz.

Sanader je nakon razgovora novinare izvijestio da je vođen sjajan razgovor koji je nastavak razgovora u Pragu od prije nekoliko mjeseci kada je Courtoisa pozvao da se Microsoft još više angažira u Hrvatskoj.

Drugi projekt odnosi se na Mediteranski institut za istraživanje života u Splitu, odnosno o načinu na koji bi se Microsoft uključio u temeljna znanstvena istraživanja tog Instituta. Treći projekt odnosi se na novi tehnološki Centar za razvoj u Varaždinu u kojem će se podupirati informacijske tehnologije. Riječ je o zajedničkom projektu USAID, Microsofta, Veleposlanstva SAD-a uz pokroviteljstvo hrvatske Vlade.

Izražavajući namjeru Hrvatske da se informatički i dalje razvija, Sanader je podsjetio da je prošlog tjedna otvoren One Stop Shop i Hitro. hr. servis. Namjera je Vlade da se One Stop Shop proširi i na poreze. I o tome smo razgovarali s predstavnicima Microsofta, rekao je premijer.

Courtois je rekao da Microsoft želi surađivati u primjeni planova e- hrvatska, odnosno informatizaciji Hrvatske. Najavio je sastanak s ministrom znanosti Draganom Primorcem o uvođenju razvojnih alata u osnovom, srednjoškolskom i visokom obrazovanju. Microsoft želi sudjelovati u razvitku hrvatskog gospodarstva i IT-sektora (sektor kompjuterske tehnologije), rekao je i dodao da će Microsoft pomoći tehnološkom centru u Varaždinu, investiciji vrijednoj 11 milijuna kuna, kao i u programu One Stop Shopa.

Izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Miroslavom Radmanom u Mediteranskom institutu i najavio kako je Microsoft odlučio tu suradnju formalizirati.

Govoreći o novom tehnološkom centru u Varaždinu gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok je rekao da se radi o pomoći malim tvrkama koje će napraviti logističku potporu, zaposliti visoko obrazovane inženjere informatike i elektrotehnike koji će pomagati razvoju informacijskog sektora u čitavoj Hrvatskoj. Pokazalo se da takvi istraživački, logistički centri snažno podižu razinu profitabilnosti IT-sektora u nekoj državi, rekao je Čehok.



Pisane vijesti