Rehn: Hrvatski pregovori idu brzo i glatko

Pristupni pregovori s Hrvatskom odvijaju se brzo i glatko, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu povjerenik za proširenje Olli Rehn nakon razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

BRUXELLES, 8. ožujka 2007.(Hina) - Pristupni pregovori s Hrvatskom odvijaju se brzo i glatko, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu povjerenik za proširenje Olli Rehn nakon razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

"Mogu reći da pristupni pregovori s Hrvatskom idu brzo i glatko, postigli smo solidnu putnu brzinu u tehničkim pregovorima s Hrvatskom", izjavio je Rehn.

Premijer Sanader zahvalio je povjereniku Rehnu na potpori koju daje Hrvatskoj. I bez obzira što je ova godina u Hrvatskoj izborna, Sanader ističe da Savez za Europu u Hrvatskoj "dobro funkcionira što pokazuje zrelost hrvatske političke scene".

Sanader je ponovio da bi ova godina trebala biti godina otvaranja pregovora u što je moguće više poglavlja, a sljedeća godina zatvaranja.

Premijer Sanader je razgovorom s povjerenikom Rehnom završio dvodnevni posjet Bruxellesu, gdje je u srijedu i četvrtak razgovarao s niz dužnosnika Europskog parlamenta, a popodne je sudjelovao na summitu Europske pučke stranke, na kojoj je bilo desetak premijera država članica EU-a.



Pisane vijesti