Održan sastanak predstavnika hrvatske Vlade i Lactalisa

Lactalis planira daljnji razvoj Dukata, koji će biti njihova baza za širenje poslovanja u regiji, a svi kooperanti Dukata ostat će to i u budućnosti, čulo se nakon današnjeg susreta potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i ministara poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petara Čobanković s predstavnicima novog vlasnika Dukata, francuske kompanije Lactalis, na čelu s njenim vlasnikom Emmanuelom Besnierom.

ZAGREB, 4. travnja 2007. (Hina) - Lactalis planira daljnji razvoj Dukata, koji će biti njihova baza za širenje poslovanja u regiji, a svi kooperanti Dukata ostat će to i u budućnosti, čulo se nakon današnjeg susreta potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i ministara poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petara Čobanković s predstavnicima novog vlasnika Dukata, francuske kompanije Lactalis, na čelu s njenim vlasnikom Emmanuelom Besnierom.

Po završetku sastanka, koji je trajao gotovo dva sata te je bio zatvoren za javnost, Polančec je izjavio kako su čelnici Lactalisa predstavili svoju tvrtku, kao i daljnje planove za Dukat, posebice u dijelu koji se odnosi na prava zaposlenika i kooperanata.

Pritom je izrazio zadovoljstvo jasnim planovima Lactalisa da Dukat bude njihova baza za širenje poslovanja u regiji bez obzira na njihove daljnje akvizicije.

Ujedno, rekao je Polančec, Lactalis ima iskustva kako utjecati na to da zajedno s hrvatskim Ministarstvom poljoprivrede radi na povećanju proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj.

Izrazio je zadovoljstvo izjavama čelnika Lactalisa da će svi kooperanti Dukata to ostati i u budućnosti te da je za svaku grupu kooperanata predviđen način kako da povećaju proizvodnju.

Emmanuel Besnier je pak kazao kako je Dukat sjajna tvrtka, za koju imaju planove većeg i boljeg razvitka te da im je jedan od glavnih ciljeva daljnji razvoj Dukata u njegovoj domeni.

Istaknuo je i kako Lactalis nikada nije iznevjerio svoje proizvođače te da je cilj kompanije i dalje razviti industriju mlijeka u Hrvatskoj.

Besnier je rekao i kako će se Dukatovi proizvodi izvoziti na tržišta na kojima je Lactalis prisutan, kao i da će se proizvodi francuske kompanije distribuirati na Dukatovo tržište.

Upitan kako namjerava riješiti spor s Konzumom, Besnier je kazao da će o tome morati razgovarati s vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem te uvjeriti ga da je Lactalis strateški partner za Konzum.

Ministar Čobanković je pak nakon sastanka izjavio kako je prikazano pokazalo da je Lactalis "impresivna tvrtka koja ima velike potencijale".

Značajnim Čobanković smatra najave da će Lactalis zadržati kompletan proizvodni program Dukata te da će raditi na razvoju proizvodnje mlijeka, kao i daljnjem razvoju Dukatovih brandova i daljnjem širenju u regiju.

"Nakon ovog sastanka možemo biti mirni i umiriti proizvođače koji mogu očekivati dobru budućnost", rekao je ministar poljoprivrede ocjenjujući kako će njegovo ministarstvo i Vlada u Lactalisu dobiti partnera u podizanju kvalitete i proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj.



Pisane vijesti