Potpredsjednik Vlade: na skupštini dioničara "Đure Đakakovića" riješit će se pitanje branitelja

ZAGREB, 25. kolovoza 2007. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio je danas u Vrbovcu da će se na skupštini dioničara Društva "Đuro Đaković" nastojati krajem mjeseca riješiti pitanje branitelja koji su kupili dionice u naknadno odobrenom otkupu, a zbog akcije "Maestro" blokiran im je prijenos vlasništva dionica u Središnjoj depozitarnoj agenciji.

Branitelji su zbog toga već zaprijetili blokadom skupštine dioničara Društva "Đuro Đaković" te blokadom predizbornog skupa HDZ-a.

Nastojat ćemo do 31. kolovoza, dakle do skupštine Društva 'Đuro Đaković', razriješiti to pitanje i sve dvojbe o tome kakva je pravna utemeljnost da se taj projekt nastavi, izjavio je Polančec u Vrbovcu, gdje je otvorio priredbu "Kaj su jeli naši stari", a prenio Hrvatski radio.

Na osnovi jasnog stajališta pravnog sektora Fonda za privatizaciju krenulo se u taj projekt, rekao je Polančec, dodajući kako se nakon toga dogodila akcija "Maestro" i da su možda pravnici u Fondu na pogrešan način protumačili pojedine članke Zakona. "Ja molim pravne eksperte i stručnjake i iz Fonda i iz Državnog odvjetništva i drugih institicuja da mi pomognu u raščišćavanju toga", rekao je Polančec i zaključio: "Ono što bude pravno utemeljeno i kako se na pravi način protumače sporni članci Zakona, tako ćemo i postupiti."

Kad je riječ o privatizaciji starigradskoga hotela "Alan", Polančec je novinarima rekao da je to pitanje koje moraju postaviti bivšem predsjedniku Uprave Hrvatskoga fonda za privatizaiju (HFP) Slavku Liniću, a o privatizaciji KIM-a je ponovio da će se u desetak dana uskladiti kriteriji i raspisati novi natječaj za privatizaciju te tvrtke.



Pisane vijesti